sobota 20. února 2010

Co na velikonoce?


Pomalu se nám tyto svátky blíží a začíná se řešit, kam se zase pojede. HO Tesla asi definitivně odpískala Prachov. VHS předpokládám zůstane věrná veselé dodávce směr severní Itálie a ostatní beztak zůstanou v Krase, v Ospu, ledva že by nějaký zavylý pískař zajel do Saska.
(Připomínám jen, že Velikonoce jsou 2-5.4.2010)

Já rozmlsaný nedávným Tureckem, mám roupy podívat se za kamarádem Hilfákem, který momentálně studuje na Krétě a mimojiné velice pěkně představil místní oblasti na lezci či na jeho blogu viz. http://hilfakcreteclimbing.blogspot.com/
Bafa Golu foto: Fred Moix

Bafa Golu foto: fred Moix
Hilfák má v plánu v průběhu dvou týdnů sploečně s místními lezci pojezdit oblasti z výběru: Tinos-bouldering, Kalymnos-lezení (místní ale mají svátek, takže tam bude lidí jak nadrbaných),Kréta- nabídka místních skoropanenské oblasti + možnost vytvoření vlastních cest.
Bafa Golu foto: Fred Moix

Bafa Golu foto: Fred Moix
Mne se však nejvíce líbí kombinace Kalymnos-Bafa Golu(bouldering), nebo Kréta-Bafa Golu cca na dva týdny. Bafa Golu je poměrně neznámá boulderová oblast v okolí bafa lake u západního pobřeží Turecka. Potenciál obrovský, fotky vypadají taky parádně, žula jak víno- možná někde hrubší.
Video z Bafa Golu-nic moc kvalita:
http://www.youtube.com/watch?v=WaEVmCl5dvI

Oblasti na Krétě s velkým potenciálem.
Tak bych se chtěl pozeptat prostřednictvím tohoto článku, jestli by se ke mně nechtěl někdo přidat, eventuelně co máte v plánu. Trochu rezignuju na ty boje o auta a odvolávání míst na poslední chvíli a letecký výlet do kulturně trochu odlišné země by pro mne byl nejlepším řešením. Čau Čaj

4 komentáře:

  1. Já dám ledva Sasko, a když bůch dá tak VD.
    jinak škola. Nicméně Bafá Colu vypadá dobře. I Kréta. a vůbec! To je skal všude!
    mára

    OdpovědětVymazat
  2. Čemu ni Prachov? Jak bude počas, písky jsou jasné. Kdyžtak Hrubice a nebo za Mocanem do Ádru přece :-)

    Tatuš

    OdpovědětVymazat
  3. T voe nevím, nevím písky mi neutečou a hádinky mi Alešák přiveze až v dubnu :( Zatím jsem ve fázi, že si zjištuji letecký spojení atd. V případě, že bude draze asi se budu muset trochu uskromnit...uvidím. Jinak ádr je jasnej- lautna mi v Turecku doporučil pěkné a těžké hrany a můj cíl je pořádně se rozlézt v devítkových a desítkových cestách na písku + spáry...jo zkus ošéfovat nějak kruhy na olovo ať můžem bejčit ty naše projekty v ádru, mohl bych sehnat jen ty kulaté od Raveltiku a ty jsou na lepidlo, což je dost nakokot. Čau Čaj.

    OdpovědětVymazat
  4. No Aleš zabodoval a nechal vyrobit luxusní ringa do olova. Zatím jich máme 9 a dalších 10 je prý ve výrobě :-)
    Tatuš

    OdpovědětVymazat