pondělí 26. dubna 2010

Jáchyme hoď se do kroje!

Aj pod kopcem, tam pod tím vršíčkem, když je pěkný nasvícení….

Vše začalo už o týden dřív, když sme s Jaroušem přesvědčili Čaja, že v té hnusné plískanici určitě pude lézti. Směr Jáchym je v takové situaci snad jasnej…. Tam už k mému překvapení zevlil Klingoš s Buřilem a že prej se za chvíli chystaj na Depresi, bo co… Bohužel v jeskyni byla každá druhá cesta mokrá a tak nezbylo než lézt Hyperboreu, kerou borci ještě nelezli a pak okusit z pilulku Viagry, kerá nám moc pozdvižení nedodala… No a k mokrému počasí ještě mokré boty při nechtěném pokusu o jarní koupání….

Dle Jena sou Vzpomínky na Henryovce na jedničku!


Další týden už s Pawlem a Jenem se opět pouštíme k jeskyni. Již obligátní Vajagrou k řetězu a hurá zkusit dolézt projekt vlevo. Vypadá to snadně, ale po dalších jednotlivých pokusech účatníků se cesta natolik mění, že původní program je už za chvíli pasé. Pawel ještě dodává dva bóry a jdem na ostrý pokus.

Jen v Psychické erekci


Spodek mi borci radí na fleš a tak na polici dolézám na klid. Zbytek tuším a volím novou sekvenci, bohužel v bouldru ulamuji najednou obě lišty a testuju tak čerstvé jištění. Pak už na klid to de a po dohodě ještě dodávám jeden bór, kdyby náhodou…Jen svůj pokus kazí hlavou, dyž odmítne chytat cvakací madlo a rači slézá bouldr zpět na polic (ach, ta síla!) a pak takhle ještě třikrát (trénuje hošan!)…Pak ještě Pawel, ale tomu už zbývá pouze síla prstů, vytrvalost je už pasé…Vše ale na druhý pokus klapne a tak vzniká narovnání Viagry, což nemůže být nic jiného než Erekce a vzhledem k Jenovu ostrému pokus je jasné i adjektivum - psychická….
Jarouš, k.r. v Hyperborei


Poměrně zničení ještě testujem Rovnou Viagru, neboli ladnošč vzlínání po madlech v převisu, což mi tak trochu připomíná Kamenný déšť. Rozhodně to stojí za to….

Další den zastávka ve Žlebech a pak opět Jáchym, tentokrát s Čajovou ideí o sešně ve smyslu liepania….Tentokrát se ségrou pokouším lehčí linky a čekáme až dojdou lidi. Čaj nakonec zlomil Žeronýma a Jarka s borkou a tak není o šprýmy nouze. Jarouš se navíc hned z fleku vykoupe, čímž srovnává vzájemnou bilanci na 1:1 a můžem začit kalit a občas taky potrápit ruce. Borci hned jednu linku našli, ale moc jim nejde, taže musím ukázat jak se leze a muerte. Pak se sice ještě chvílí trápí, ale nakonec to daj též, tedy: Hugo Tanks (6A+ ze sedu po sintrových lištách do oblého madla pod stropem)….Než se stihne došmelit druhá linka, stíhám vyvenčit segru v ňákem zářezu a opět se připojuji k taškařici. Tentokrát přihořívá v podobě pornstar Josefíny Mutzenbacher, neboli převislou hrankou přes boční vchod do jeskyně a dále vlevo do topového madla první cesty (prej 6C). Borci ale nachystali ještě jednu ladnost a tak je potřeba ji nekompromisně poslat domů. Ze sedu přes spoďákovou spáru doprava do klasického topového madla a tudíž Past na pískaře a příjemných 6A. Nakonec ještě bříško mezi Josefínou a Hugem, což je naoko silovější záležitost, ale o to větší požitek. Dle Čajíka: Su z Jesu a 6B. Samozřejmě dále motání se v jeskyni, špekáčky, připravné z domu, pivko, chytání Jarka v Hyperborei, kde na mě pošle obrovský spoďák ze závěru cesty a už se můžu těšit na následující noční jízdu v Jes….a tak….

P.S – omluva za špatné načasování v konfrontaci s Pok článkem

P.S.S – prý možná bude brzo repete Jáchym sešna, nebo-li Hugo Tanks, ale víc snad dodá Čaj

P.S.S.S. - klasa bouldrů je dle mého názoru přestřelená, ale Čaj je přeci jen větší expert, taže nechávám tak...


3 komentáře:

  1. No nemyslím si, že jsme to přestřelili. Mám teď srovnání z Padání a klasa sedí. Jozefína je dost o vymyšlení. Ale Hugo a Su z Jesu kso nemá v prstech na 6B holt nemá šanci - toť můj názor. Jinak bouldery jsou na kras parádně atletické a fakt celkem jižanského charakteru. Doporučuji.

    OdpovědětVymazat
  2. uznávám, že bouldry sou fakt pjekné, ty sintry tomu dodávaj charakter lezení po chytech, což je na kras netypické....klasa je vůči krasbouldrům měkká, ale aspoň tu bude konfrontace normální evrop. klasy s tou karsovou....přidávám se k čajovi a rozhodně doporučuji!!! asu

    OdpovědětVymazat
  3. dofam chlopi že na dvojku už se dostanu
    S.

    OdpovědětVymazat