pátek 17. prosince 2010

Lezecká KPZ

Milí zlatí pojídači cukroví.

Kápezetkou nemyslím Burilovy Davidoffky, ani kouzelnou šňupací krabičku mistra Chobota. Tato krabička plná zbytečností se nenosí pouze ve skautu a jiskrách, ale i v lezení.

Ono když lezete více, je vhodné o své ruce pečovat - dělá to každý špičkový lezec, i já. Bohužel mi krabičku někdo zcizil nebo jsem ji vytrousil, když jsem se ochomýtal zpitý jak hovado kolem Viery. Tímto článkem bych chtěl poctivého nálezce poprosit o vrácení. V krabičce ležela i smotaná stokoruna, věř mi nálezče, že ji potřebuji víc než ty. Díky předem.

Co v ní bylo?
Brusná houbička - Lezeš-li na boulderu častěji, vytvářejí se ti pravděpodobně mozoly. Problém nastává ve chvíli, kdy je tvrdá kůže tak silná, že se má tendenci celá urvat třebas v madle. Taky nedělá dobrotu mít tvrdou kůži ve ohybu prstů - kůže zde může prasknout až do masa a to se pěkně pomalu hojí.

Proto si kdekdo po lezení zabrušuje mozoly šmirgl papírem nebo brusnou houbičkou (používám hrubost 100), takový šprým stojí do 15korun a může to být pěkný dárek třeba pro vašeho tatínka. (v případě že leze, jistě to ocení)

Climb on - Naštěstí se nejedná o reklamu na Zobanovu horoškolu. Climb on je užitečné potíradlo na prolezené prsty na bázi vosku. V tomto skupenství dlouho vydrží a taky krásně voní . Do ČR to dealoval Monroe z PureBoulderingu, ale můžete jej koupit ve velkém balení v Flashbaru za něco kolem 290korun.
Btw: Česnek stejně nic nepřekoná.

Hydratační krém: Tady asi je vcelku jedno co použijete na kompenzaci vysušené pokožky od Magnésia. Já dlouho používal Neutrogenu, Kalciovka je na můj vkus moc mastná, teď mám konopnou mast z Londýna, která dost smrdí :) V Anglii byl šlágr kokosový krém na ruce - to je frajeřina, když ti u piva před holkama voní ruce po kokosu a né jak Stračesovi po kose.

Tejpovačka - Jasná věc, která tu nesmí chybět. Čím víc jseš zatejpovanej, tím jseš větší borec. Pozor, v Ádru je to naopak. Doporučuju nekupovat kobercovky zn.výhodně, ale opravdovou sportpásku - nasere tě, když v klíčovém kroku ti začne sjíždět z prstu. O tejpování ale napíšu jindy.

Stříhátko na nehty - Taky tak nemáte rádi skřípání nehtů při lezení na boulderovce, když jsi si zapomněl okousat nehty? Ono když baštíte kloubní výživu, zpravidla i nehty vám rostou jak o závod. Kleštičky na nehty se opravdu hodí mít po ruce.


Vteřinové lepidlo - Ve vašem okolí se dá jistě zakoupit zdravotně nezávadné sekundové lepidlo - nejlepší řešení na různá natržení kůže atd. Samosebou nekupujte vteřiňák za 50halířů i s Vietnamcem - tam něco nehraje, dostanete prasečí mor a máte po lezení. Nebo jak myslím Aleš na všechny prolezené prsty nanesl sekunďák a potom se divil, proč nemá žádný tření na chytech.

Tak to bylo vše, co jsem ve své KPZ nosil já. Máte-li nějaký další tip - šup s tím do komentů. Nic ze jmenovaných věcí není moc drahé, tak můžete svého miláčka nebo svůj lezecký vzor (myslete i na mě) podarovat pěknou novou Krabičkou Práskačů Zodpovědných.

Přání pro všechny nejmenované choboty, co si k vánocům přáli sex :D

Ať se práší mágo za kočárem, který vám už jistě jako mně ujíždí......................................................................................
.....................................................................................................čaj.
PS: Tajné udělátko ze Švajcu, co mi poradil Adam Ondra prozradím přístě.

5 komentářů:

  1. krém s vůní kokosu? chacháá, to my si koupili v jedňéch stavebninách pracovní krém s vůní rumu!! to je teprvá pecka před babama :D

    honza k.

    OdpovědětVymazat
  2. není nic lepšího než ranní vůně chlastu

    OdpovědětVymazat
  3. Honzíku, o chlpaté baby ale nikto záujem nemá. A tým druhým ten rum až tak nevonia...

    OdpovědětVymazat
  4. komu nevoní rum, tomu nevoní práce!!! taže takovou by taky moc lidí nechtělo....
    asu

    OdpovědětVymazat
  5. z rumu bleju, z práce bleju

    OdpovědětVymazat