pondělí 20. prosince 2010

O zkušenostech a neustálých žúrech

A tak poďme, a poďme, bojuj, zbav sa svojho strachu.! A tak poďme, neboj sa, vyjdi prvý z radu! A tak poď a tak mu daj, tak mu daj, to čo potrebuje!

Jakožeš nebyl moc venku počás, no přituhlo a tudíž, že prej Stračen osedlá Phárlapa a já budu chobotit. Víceméně to šlo a nebýt zbytečného cvakání, tak by borec mohl pokračovat divokou jízdou lesy. To já po jákems bouldru do Menzesu hecuji Slona a nebýt zledovatělého chytu na koci bouldru, byl bych sázel ostré. Hold Čajo-Můnův tréning dodává síly v prstech dosti! …Večer Podneb, Skleněnka, Věra, no prostě pořád stejná písnička. V hlavě však navíc plán zkusít něco hecnout a tudíž zdrhám dřív než by bylo v jiné situaci záhodno….

Berny v nástupu (phs by Majda)

Nejasnost kolem povolení do pana M., Jarouš na pozorování v nemocnicu a vůbec fše z hodiny na hodinu, dokonale zamotalo situaci natolik, žeš končím na Skalním mlýně téměř samotný se sviňou a slečnou s exotickým ménem – Grigri…. Na dně potkávám Bidla s Bínem, keří po pár nepříjemných pádech v Dlouhých nožích seznali, že dovolená se přeciž užívá a jali se už druhým dnem popíjet ze skromných zásob. Já se setměním nastupuju do Království a zjišťuji v čemžeš sou hlavní nevýhody lezení s neznámou a nesehranou dívkou. Při volném lezení musíš odhadnout vzdálenost, ponabírat si lana a pak doufat, že to stačí do nouhendu, či ňákého jištění…V technických pasážích je vše na cajk. Obřadně pohladit GG, povolit pojišťujících prusíka a hore stoupat. Hned ze začátku další délky navíc vylamuji jeden nýt, taže testuji i pozornost drahé polovičky a ač nestihnu ani jen ceknout, cítím v hlavě spokojenost, žeš souhra začíná fungovat. Příde mi, že vzlínám docela dlouho, ale možná to je i nekonečností délky. Ke konci už si se sebou rozmlouvám, pročež se na štandu rozhoduji slanit a pokračovat až po spánku… Spolu s celou squadrou Olomoučáků popíjíme a pojídáme. Parádní sou Binovi jabka s křenem a cukrem, keré dodávaj dost energie….Čekám, žeš spánek bude vysvobozující, nož moc se ho i přes deficit nedostává.

Ráno onanie vzhůru a navíc čištění, keré se mi v noci moc nedařilo, chlácholím se žeš ne předsevzetí, ale činy vedou člověka dál a tak se nutím vzlínat…Další v celku lalá délka mněž dovádí do jeskyně z Plška. Při čištění mě navíc dohání Pawel s Jankem, taže volím sečkaní v díře a konečně mám i chvilku na přemýšlení. Jak sem totiž čekal, že budu mít na tuto kreativní záležitost ve stěně dost času, tak na úkor soustředění se na práci, se ho nedostávalo….Borci sou rychlejší než starý čorkař a tak jen na chvíli zabředávám do rozhovoru s Jankem….Pak přidávám do tempa a sotva dolézám na štand, už ze zdola otravuje Berny s Majdou. Nejsou však jen dotěrní, ale i přátelští. Vyčistí mi právě vylezenou délku a po menší seanci s Majdou na štandu a drobným uplacením Marskou od Janka, mě berou na záverečný kousek sebou, čímž mi šetří nervy…. Koutek je jak napsán pro Bernýho, vypadá to jako Normálka na Zpyči roh, ale delikátnější. Z půlky se hodně rychle borec vrací k nám na štand a z úleku nás probouzí rozverným: Ahoj hoši! Bere si navíc i pětku a šetku frenda…Druhý pokus dopadá podobně, ale to Hnusák zbrzdí už o strom a nadává cosi na mé frendy. Já na oplátku láteřím něco o jeho pomalém postupu a navíc žeš povídat si můžem i na dalším štandu. Do třetice volí trhlinku vpravo a místo kamarádů skoby a seč bys vyjmenoval seznám RP hitů, už je u topového tisu. Bernyho lano nebudí sice důvěru, ale skoba zabitá v zmrzlé hlíně, či štand na dvou repkách už vůbec ne. Nebýt dobré nálady čišící z obou kumpánů, asi bych pojal do duše strach! Po jedenácti hodinách ve stěně končí dobrodružství…

Berny v poslední délce....a potom co se "vrátil" na štand

Cesta dolů na cajk a už se těším na čaj a jídlo, pač moje termosa vypadla hned první noc z báglu (samozřejmě dar bohům macošským) a zbyla mi jen petka s ledem a vzhledem k tomu, že sem počítal s asketickou nocí ve stěně, tak mi ve svini zůstal jen zbytek chleba s krásně promrzlou šunkou…..Gde sou ty časy, kdy sme do Macochy brali s Jarkem bednu žrádla a dvě lahve vína + ňákou kořalu…chjo,chjo…..

topový tis

No celkově seznávám, že sóling je pičovina a divím se jak Šmíďákovi, Pavoukovi, tak Mauglímu a Dodovi a vůbec fšem těm chobotům, co na tom tak krásně ujížděli….. Frísólo smysl má, ale ochuzovat se o parťáka v delších cestách na úkor jakési slečinky aspoň mě za to nestojí (jedinou výhodou je permanentní pohyb na úkor mrznutí a nepotřebnost sedačky)….

na tenhle nejtek toho bylo až moc.... (jaxe ale mohla ztratit fifina??)

Hřebem večera je však jistě křestopřísnoholštejnžúr v kuturní pobočce jakéhos podhradí. Jde to ladně a rychle, je vidět, že nejen Vláďa chce pít aspoň tak intenzivně, jak nad tím pracně vysedával. Tomu říkám přístup! Žádné sraní s mladou paní…. Některé pozdější okamžiky se mi sice vybavují, ale sou tak mlhavé, že spíš odhaduji…. rozhovory… rutika s Čajem… pár polibků…. rozhovory…. majonéza v uchu…. tetování… rozhovory…... zas pár polibků… rozhovory… .no a pak sme prej usli definitívně…… Ráno mě šizuňg budí Pusou dědečkovi a dyž podobně oplácím Pokovi, či Jenovi, začne už Kolouše šílet. Inu dobrá, někeří nemaj asi to pochopení. Překvapuje mě Vildovo parádně podbarvené oko s natrženým obočím, ale jen do té doby než se dovím, žeš sem ty stíny spravil já. Bitka byla sice ve čtvrtek domluvena s Pjetříčkem, ale ne vždy se povede.…. Vzhledem k nemožnosti řídít, volíme procházku Pustým žlebem, ale tato varianta se nejeví jako správná a definitívní rozčísnutí mezi krásou kocoviny a krásou vědomí přichází až na detox večírku u Leona a Vilmuty. Stylové ukončení těch pár dnů! Nebýt téměř mrtvý a nedospalí jistě bychom to opět táhli do pozdních hodin i bez toho démona z láhve…..Nož ladně nám ta sezóna skončila! Hurá do nové a navíc s čistým štítem!!!!

PS: ak splaším ňáky fota, tak dodám...

10 komentářů:

  1. Chudák Vilém... najprv košeľa, teraz obočie. Mal by si sa dať na nejaké bojové umenie, Viléme, aby si nedostával na hubu od kadejakých frackov :}

    OdpovědětVymazat
  2. mě to také mrzí, je to přitom takový hodný chlapec (gdyby nebyl zvědavý, tak mu prakticky onen polibek nevysvětluji).... ale co se týká košileli, ta jeho oproti mému rozpůlenému trikotu dopadla dobře.... asu

    OdpovědětVymazat
  3. Beztak za to může Petříček... Willhem

    OdpovědětVymazat
  4. máš recht! myslím, že bychom mu měli ve středu pořádně dát co proto! kdyby mi neunikal, tak by na to nedoplatili ostatní!!!asu

    OdpovědětVymazat
  5. Asu voe, najdi si nějakou holku, třeba Grigri, cokoli, ale už nech nás, kamarády, být. Resp. nebít. A už jste si vzpomněli, komu dával Asu polibek v ten čtvrtek na Skle - ve Vieře?
    Jináč tůra pěkná a ten "Brebernyho koutek" je jak z časopisu :)
    mára

    OdpovědětVymazat
  6. No tak Máro, jen nemohu odolat pomoct svým kamarádům k pochopení oné fyzičnosti daného neverbálního kontaktu. Kdybych vás neměl rád, tak bych to nikdy neudělal!
    Neodsuzuj, neřeš a žij!
    asu
    ps- grigrina ne, příde mi, že ji je fšechno jedno a pak i dyž ti zachrání kejhák, tak je pořád taková chladná...

    OdpovědětVymazat
  7. Ale no tak kluci, nechte ho už být, on občas i hezky pěkně poslouchá, viď Asu - zrovna třeba v té Macoše:-). Vlk

    OdpovědětVymazat
  8. Možno tak "naslouchá". Kto vie ale komu...

    OdpovědětVymazat
  9. no už se v tom ňák zamotávám sám!

    já bych se ho Vlku nezastával, aby nenapsal třeba o té dávné historii z macochy z před pěti let, což?....
    jo a vildo, doufám, žeš dnes večer dojdeš!
    asu

    OdpovědětVymazat
  10. Do Mordoru? Zajisté:-) Willhem

    OdpovědětVymazat