pondělí 4. dubna 2011

Rock reel tour 2010 - filmová čajotéka

Chčije a chčije. Nezbývá než udělat si pěkné odpoledne u nějakého pestrého a zajímavého filmu s lezeckou tématikou. Nejsem zrovna fandou lezecké akční módy, kterou reprezentují filmy pana Frybergera: PURE a CORE. Je to sice parádní polezení, ale sestříhaný dost moc alá poslední filmy Stevena Seagala. Dávám přednost starším a poetičtějším kouskům: Stone love, The Real Thing a tak. Ale proč o tom píšu, vždyť proti gustu žádný gestapák. Mám v nabídce něco mezi těmito mantinely - však uvidíte.


Rock reel tour 2010 je skvělá podívaná, nadívaná všemi odnožemi lezeckého světa:


First Round First Minute - Sharmův slavný projekt známý též z kauzy Chris vs Nalle. Španělsko, řev, síla a pády.


The Hardest Moves - Jedni z nejlepších současných boulderistů na světě Daniel Woods a Paul Robinson bejčí ve svých peklech - boulderové projekty za 8C+Fb.


Origins: The Hulk - Yosemitská, Squamishová a vlastně světová legenda (nejen) spárového lezení Peter Croft řádně vyškolí o generaci mladší všestrannou Lisu Rands v legendární vícedélkovce. A pak že není kumšt zakládat friendy :)


Down and Out, and Under - Expedice do Austrálie a Tasmánie na bláznivé útesy.


Fly or Die - Dean Potter a jeho base jump climbing.


The Swiss Machine - Ueli Steck se zbláznil a to co převede na severce Eigeru naprosto nechápu. Hary, Asu a Petříček se mohou inspirovat, co je brzo čeká.


Přeji pěknou poslintanou. Odkaz na stažení najdete klasicky vpravo v liště. Čaj

1 komentář:

  1. Pěkný filmy, taky doporučuju. Hlavně ten Uli Štěk, jak běhá do kopce a po hřebenech... mára

    OdpovědětVymazat