neděle 12. srpna 2012

Paso doble

Ty stíny proti hoře kolmých holých bloků vzrůstaly a zas náhle poklesaly s časem. Ty stíny bradaté plakaly lidským hlasem, po jasné hoře klouzajíce řadou tichých kroků.

Nepřenosnost jistých zážitků z nich dělá tak trochu jedinečnost…. Sem si takto chtěl odsednout, že už nemůžu, ale ne a ne zatlouct pořádnou jedničku. Dalších dvacet minut je stejných, akorát s tím rozdílem, že se mi podařilo sezout z lezky… Po nedorozuměních na podávacím fixu v hlaholu okolní bouře výchází až na třetí jedničku jistota posedu, a já tak s výdechem konečně děkuji čemukolif…. I když takto na mě vyšel klíč, Kubovi zůstává, stejně jak v úvodu, ta černá práce s dotažením délky… Bilance po čtyřech, či pěti hodinách? Dvacet metrů a jistota, že dál to bude ještě horší…. Návrat do pohodlí bivaku stíháme právě za pět dvanáct před další bouřkou. Sedám na okraj terásky a pozoruji eleGanju pohybu kapek. Vydržel bych tak sedět asi dlouho, pokud by se nesetmělo a pokud by se zdálky neozývala hudba techna (a prejže zóna klidu…). V duchu se směju, kompanii Kuby, bych v tu chvíli rači směnil za kobietu, pak mi ale docházi, že bych sem nejspíš žádnou nevytáh. Škoda, mohla by být větší sranda…
O necelý týden, stejná kupa šutrů, nož pokus do stěny od západu. Hlášená je malá a o to kratší přeháňka…. Trpělivě s Pirem čekáme v štrbině před slaněním, když naráz se déšť mění  v kroupy… Útěchou naštěstí zůstáva odhodlání a teplo oblečků…. Po chvilce zase změna a začne chumelit jakože fést, jak někdy v lednu. Opět se směju a nezbývá než začít si zpívat. Tímto je nakonec vše zahnáno a po dvouhodinovém otálení riskujem sjezd pod stěnu, kerou v zápětí shledáváme jako vcelku vkusně orosený vodopád. Co naplat, aspoň večer v Průmce rychlejc příbývaj pivsoni…. Hold to je tak, dyž člověk podlehne tichému volání….. A příště?...... Třeba máj v dubnu….