sobota 11. května 2013

Plotna v Komíně - průvodce

Básnickým oxymorónem zavání název tohoto článku...plotna v komíně? Poněkud podezřelé podobně jako pojmy "krásná zelená spára" (přeloženo z němčiny), "kolmý rajbas" nebo "a lehkým terénem na vrchol". Nikoli milí čtenáři, jedná se o...

...Plotna v Komíně, jinak také Jundrovská plotna alias Kolomajznova Lidomorna plní roli vskutku multifinkční: Trempové z blízkých brněnských sídlišť zde trénují po večerech podpal březové kůry před tím, než se pustí do opravdové divočiny tábořit okolo Prýglu, rybáři zde u ohniště často vyvrhují trofeje z nedaleké Svratky a sprejáci na skalách zjištují, že nejen ve sporu ale i v pouličním umění platí rčení: "mnoho povolaných, málo vyvolených."

O tom, jak mě zdejší projekt po nesčetněkráté vypekl se už rozepisovat nebudu. Pointa celé historky tkví v tom, že jsme na skále pod nástupem objevili zalaminátovaný průvodce této nově přejištěné skalní oblasti. Tu je!

PS: Nespoléhejte na to, že jej pod nástupem najdete, ze zkušeností bych nebyl překvapen, kdyby si jej nějaký obejda neodnesl do práce na na kopírování a potom si jej setsakramentsky smolně někde zapomněl nebo ztratil. Pro méně naivní: "Určitě jej někdo brzy čubne."

Čau Čaj

10 komentářů:

  1. Ahoj, mohl bys sem napsat kde tu plotnu najít? přece jenom komín je docela širokej pojem :) průvodce vypadá docela zajímavě. dík. Petr

    OdpovědětVymazat
  2. Kdo chce průvodce domů (na co, když je pod skalou), nechť si ho omaluje, jak za starejch časů a nikam ho logicky prosím nenoste. Jo a buďte naivní. Jo a taky je na začátku vrcholové knížky, ke které lze dolézt cestami 9,10 či 11. (která tam snad ještě je)

    Závoda Tom

    OdpovědětVymazat
  3. Zastávka svratecká, přejdeš po mostě Svratku a půjdeš kolem zahrádek cca 400m proti proudu...

    OdpovědětVymazat
  4. Jeste mozno vytisknout odsud http://www.moravskeskaly.cz/pdf/lom_komin.pdf a domalovat si tam tech par carek, cislicek a pismenek...
    Jirka

    OdpovědětVymazat
  5. Ten projekt o který tě vypekl je otevřený, nebo si ho syslíš?

    OdpovědětVymazat
  6. Ten projekt mě už tolikrát spláchl, takže si jej samozřejmě syslím. Ale příští týden si jej už vylezu ať tam je co lézt.

    OdpovědětVymazat
  7. Ahoj, myslite, ze po vcerejsim lijaku stihne dnes plotna vyschnout?

    Kuba

    OdpovědětVymazat
  8. http://www.youtube.com/watch?v=ZLI2B_V_Big
    kraťoučká ukázka z čištění skály minulý rok, jasně, stále se to trošku láme, ale už se tam dá celkem slušně lézt.

    OdpovědětVymazat
  9. http://skala-v-komine.webnode.cz/
    jsou stránky odkazující přímo na skálu v Komíně a je zde také možno v lepší kvalitě stáhnout průvodce.

    OdpovědětVymazat
  10. Cau, k roku 2018 je tam nejaka zmena? Predpokladam, ze jo? diky Kart

    OdpovědětVymazat