neděle 1. února 2009

Angláni řádí na Gritu

Trocha informací od anglánů:

Alastair Robertson udělal první přelez plotnové cesty Judge Jules E8 7a v Roaches.

Cesta Judge Jules

A hned poté přelezl cestu Knockin' On Heaven's Door, E9 6c, kterou je možné vidět na videu Hard XS- v sekci malý James- James Pearson, který ji zde vybouchá. (docela peklo pozorovat, jak v 10m v plotně pod ním vyjíždí rurp a on je nervózní v klíčovém kroku)
Zase něco mlel o tom, že to vypadá spíš na E7, ale prej je v plotnách dobrej tak jako Pokáč v hospodě- takže se není čemu divit.

Ryan Pasquill flešoval známou divočárnu Gaia (E8 6c) od Johnyho Dawese v Black Rocks. Jak už jsem zmiňoval, jedná se o borce, který nedávno vylezl dlouholetý projekt známých lezců v Ilkey.
Crux za 8A Fb.
Cesta vede středem stěny, ta hrana vpravo je kultovní cesta od Johna Dunnea The New Statesman E8 6C, kterou lze vidět na videu Hard Grit-i Gritstone year- GY se dá vygooglovat a volně stáhnout. Jinak se na něj dá kouknout na http://www.youtube.com/watch?v=PqORzWevG_k

Ryan má už nasbírány tři cesty obtížnosti E8 na flash ( já 3 cesty E3 na OS SOLO za den)- což je myslím si panáčci, pěkné pekélko B-).Patří do nich mimo Gaii také Countdown to Disaster (E8 6b) v Rocky Valley, Ilkley a End of the Affair (E8 6c) v Curbar.
End of Affair- flash od Peta Robinse.Klíčové místo- poslední jištění je metr na bouldermatkou
:-(
Právě hranu End of Affair přelezl nedávno také James Pearson a to stylem OS- což se kurňa počítá. Video z 3 přelezů od Amíků můžete vidět na http://vimeo.com/2352255
Renegade Master.
Pete Robins měl pár dní zpět takzvaný Velký pátek- rozehřál se na cestě Renegade Master (klasa v průvodci E8 6c - ale spíš se to už bere jako highball Font 7C/+) v oblasti Froggatt. No prej to vylezl až napodruhé, poprvé mu to šmýklo až z vršku a netrefil se ani na matrace- asi měl hafo štěstí.

Big Frájdej.

Pěkně hozenou tlamou se asi rozhýbal a vrzl tam na štýl hájból prváč jménem Big Friday 7C.
Potom na flash bouchl End of Affair a dolezl se na boulderu Slingshot 8A.
Pěkné videjíčko od nedávno přelezeného projektu za E9=7C+fb je na http://vimeo.com/2170252
PS: Kdyby jste furt nepochopili, co jako že tam ti řízci dělají za neplechu, tak je to něco jako kdybych se rozlezl na s frendama v převisu na Stránské, půl hodiny zkoušeli nastoupit boulder Zuby nehty, na 5 pokus vyšmajdali Ledový koutek 8A fb a zakončili to sólikem té výrazné spáry naproti v plotně. Jo a potom ešce na frit pokecat, před babama bez trička a tak všelijak to znáte ne?....
Kdy bude v krase první cesta s klasifikaci E? - Možná už na březnových boulderových závodech:-)))Jejejejé

2 komentáře:

  1. STRAŠNĚ SE mi zpotily ruce, tak se pujdu zchladit do hospody:-). Stejne ty anglany moc nechapu...jo a sem zvědavej, kdo ty ecka na zavodech poleze - kluci z boulderovek??

    OdpovědětVymazat
  2. slépa ne? a já na to mám taky zálusk, bude to eňo ňůno- budem meset na ně vypsat nějakej bonus, aby se do toho při závodech lidi pustili

    OdpovědětVymazat