úterý 3. března 2009

Návrat do českých luhů a hájů

Ahoj pašáci!

Tak nám závěr předminulého týdne nabral rychlý spád. který jsem nebyl s to zaznamenat ve svém bločku. V sobotu se velice povedl Bandas cup na Weisserovi. Původně byly nějaké obavy okolo závodů , ale později se ukázaly jako neopodstatnělé a závody proběhly v super atmosféře. Zpožděný ale doufám dostatečný report mrsknu na blog doufám ještě dnes.
Stejný večer jsem měl docela šrumec neboť jsem si nechal dvě hodiny na kompletní přípravu odjezdu do Řecka.

Zde sme navštívili lezeckou oblast Lagada.
A také boulderový ráj- ostrov Tínos.

O tom pozdějí snad také víc. Počasí nebylo úplně košér- no ale něco málo jsme polezli.

Po návratu do Brna mne upoutaly dvě zprávy, které stojí za zmínku- první je květnové otevření nové lezecké stěny v Brně. viz: http://www.horydoly.cz/vypsat.php?id=12004

Téma o kterém se mluvilo léta letoucí se uskutečnilo. Samozřejmě k celému projektu je mnoho výhrad, ale vo co komu de? Čím víc stěn, tím líp- bez debat. Víc se o tom rozepisovat nebudu a nechci. Možná v diskuzi:-)

Druhou novinkou pro mne docela překvapivou je fakt že Jitka a Luboš Mázlovi nejsou od konce roku v české reprezentaci. Tyto stálice českého lezení, které obdivuji nejen pro svou univerzálnost (od piklů přes bouldery až k písku) ale zejména pro jejich usměvavý přístup k tomuto "sportu".Zkrátka kvůli používání magnésia jim byl svazem podmínečně zastavena sportovní činnost na jeden rok. Tak se nakonec vzdali reprezentace.
Je to smutné, že po Adámkovi se tato represe dotkla dalších lidí, kteří skvěle reprezentovali Českou republiku v zahraničí (Jitka v drytoolingu). Navíc co se týče písků, mádžo pokud vím používali jen v těžších cestách a například lezení klasických tradičních cest pro ně nebylo pasé- zastávala se jich i pískovcová legenda Ivoš Wondráček.
Vzpomínám si jak jsme v Adru v hospůdce na toto konto spolu mluvili a lehce se nad tím bavili. Přednost v rozhovoru samozřejmě dostal náš kamarád- černoušek Toník , na kterého právě mířila Harryho rumová smršť asi 15 panáků. Taky místní domorodci snad poprvé viděli černocha hehe, koukali jak na svatej obrázek:-))

Ještě že podle Českého horolezeckého svazu : Sportovní činnost není lezení po skalách- tudiž na skalách mohou bez komplikací bejčit dál.

Potom už zbývá jen domácí vězení...

Žádné komentáře:

Okomentovat