pátek 15. května 2009

Deflace obtížnosti (nejen)v Chřibech

Jen tak na minutku jsem zabrouzdal mezi učením na stránky Uherského Hradiště a začíná se zde zajímavě probírat shazování klasifikace ve Chřibech. Asi za nimi Asu přijel na návštěvu a vše jim vysvětlil:) Obratem musím upřesnit, že cesta Zlodějina v článku "Klub 9- v Krase" vlastně není za 9-, ale za 8:)

Jojo kde jsou ty časy, kdy se jezdilo na Kantu jako na první 9-. Pro průměrně vzrostlého jedince zde mnohé cesty byly velice lezitelné. Je pravda, že centimetry na písku hrajou velikou roli.

Jelenův návrh (189cm výška)

Moje návrhy změn (upravuji jen cesty, které mám přelezené, navíc jsou to jenom čísla a můj názor takže to neberte tak vážně :-). BARBORKA Jiffi 8, Nošovická 8+/9-, Síla rozhodnutí 8+, Komu voní hrana 8, Barborka 8+. BŘESTEK Lednová neděle 9, Iné kafe 9-, Mini epita 8+, varianta 9-, Svištipilka 8+/9-, Ton Sai 8+/9-, BUCHLOVSKÝ KÁMEN Nuda v Brně 8+/9-, Nas nedogonjat 8. BUDAČINA Berla Mrazilka 9-, Kouše 8+/9-, Nekouše 9-, Budačinské Buoux 9-. JESTŘÁBÍ SKÁLA Tajemstvá Velkého Vonta 8. KOZEL, Kouřová 8, varianta 9-, Zlínská 8+, Rozvodová 8+, Devizák direkt 9. OSVĚTIMANKY Kanta 8, varianta 9-, Znovuzrození 8, varinta 9-, Ivan Hlinka 8+, Severka 9+.

Já (185cm výška)
Ke všem cestám přidat půl stupně:))
.
.
.
.
.
Resumé: Co 5cm menší výška lezce, to půl stupně obtížnosti nahoru. to je spravedlivé, ne?

Schválně jestli uhádnete kde se nachází ve Chřibech tento monster kámen.Je zde parádní komíno-širočina pro Slépu:)

5 komentářů:

  1. Pěkná fotka :-)

    OndraŠ

    OdpovědětVymazat
  2. to všechno dělá ten fotogenický chlapec:)

    OdpovědětVymazat
  3. To je zajímavý téma.... Co na ostatní?? A c na to Jan Tlekač? Lezli jste Kantu ze sedu (tak jak se prý má) - z bočáku teprv do misek? Je to na pikaču kvuli tomu šutru co tam zavazí. Pokud člověk začne rovnou z misek je to poměrně lehké. A co Nuda v Brně a Barborka? Lezli jste to někdo? Zajímal by mě názor. Pro srovnání. Rozhodně je pořád asi lehčí vylézt 9- ve Hřibech než v Krase (Pominu-li Zlodějinu=)
    M

    OdpovědětVymazat
  4. Jo a eště by mě zajímalo jestli jste někdo lezli na Komínkách ty těžší cesty....Finále L., Mnikůra, Modrá je dobrá (historka o přimontovaném modrém chytu-fake?), Zlom vaz,...a co Kouše a Bud. Boux na Budačině....ňáké refrnece:) Dík
    M

    OdpovědětVymazat
  5. Zlom vaz je naprosto boží cesta. S tím chytem je to prý pravda- jo to je tak když se dělají cesty z hora. U Kanty je to jasný- ze soje je to cca 7/7+.Nuda v Brně je super- ale technická cca jak Komu voní hrana.Těžší to nebude.
    Čaj

    OdpovědětVymazat