středa 29. května 2013

Pomožme zraněnému lezci a jeho rodině!

Pojďte si zaběhnout na podporu Honzíka!


Rodina zraněného horolezce vyhlašuje ve spolupráci s horolezeckým oddílem HO-Horizontal Brno sbírku na náklady spojené s léčbou a následnou péčí.


Nedávno byla uveřejněna zpráva o pádu horolezce v Suchých skalách. Jedná se o šestadvacetiletého studenta, zkušeného lezce, člena HO-Horizontal Brno.

Událost samotná je po odborné lezecké stránce šetřena horolezeckým oddílem s tím, že po získání a vyhodnocení všech dostupných informací budou závěry seriozním způsobem zveřejněny přímo oddílem.

Při pádu došlo k vážnému poranění míchy a krční páteře. Minulý týden proběhla úspěšně operace krčních obratlů, chlapec je však nadále odkázaný na umělou plicní ventilaci a ochrnutý na všechny čtyři končetiny. Podle vyjádření lékařů bude následná léčebná péče dlouhodobá.

Rodina si proto na základě podnětů z diskusních příspěvků a ve spolupráci s jeho horolezeckým oddílem dovoluje vyhlásit sbírku, jejíž výtěžek bude použit na náklady spojené s léčbou a následnou péčí. Způsob využití prostředků bude vždy zveřejněn, sami teprve zjišťujeme, co vše péče bude
vyžadovat. V nejbližší době sledujeme především možnost zajištění kontaktu pacienta s vnějším světem pomocí počítače (atestované ovládací zařízení pro ochrnuté – ovládání počítače jazykem, resp. očima, stojan na notebook či monitor s montáží nad nemocniční lůžko ...), v další etapě
pak nezbytné náklady související s léčbou, rehabilitací, fyzioterapií a domácí péčí.

Transparentní účet byl zřízen u FIO banky, na jméno chlapcovy maminky.
  • číslo účtu: 2300418993/2010
  • IBAN: CZ2820100000002300418993
  • SWIFT/BIC kód FIOBCZPPXXX

  • V případě, že by vybranou částku nebylo z jakýchkoli důvodů možno použít na zmíněné účely, budou peníze darovány subjektům, které pomáhají v péči o podobně postižené lidi (Česká asociace paraplegiků, Centrum Paraple apod.).

    Náhled na účet: 2300418993/2010 - Transparentní účet

    Za vyjádřené projevy účasti děkujeme, stejně jako za všechny finanční příspěvky.

1 komentář:

  1. Děkuju Honzíku za uveřejnění. Určitě přijďte kdo můžete (třeba nemáte druhej den státnice jako já...) Jíťa.

    OdpovědětVymazat