čtvrtek 30. dubna 2009

Klub 9- v Krase

Říká se, že jenom ženský dokážou dělat více věcí zárověň. Jako jeden z mála chlapů jsem dokázal vytrénovat svojí jemnou motoriku na takovou úroveň, že zvládnu zároveň jistit a natáčet foťákem. No ale konec chvástání- stejně mi to nevěříte.
O čem tento příspěvek bude? No v poslední době mám pocit, že všichni lidí z mého okolí lezou jak cvičené opice, ale mají respekt z první 9-kové cesty. A to zejména v Krase. Tak pro Vás dotyčné mám pár tipů.Z vlastní zkušenosti bych doporučil 3 lehčí 9-, kde každá má trochu odlišný lezecký charakter.

Pro siláky z boulderových stěn bude asi nejschůdnější cesta Schody do nebe na Byčí skále kde po jediném boulderu u 1. jištění lezec pádluje delšími kroky po velkých policích až ke slaňáku.
Schody do nebe a unikátní foto Jóžina z Bážin.

Pro technické fajnšmekry čeká cesta Schizofrenie v pravé části Indie, kde se po šestkovém začátku končí v madle a nad ním následuje 2metrová pasáž cca 8-/8 za bočáky bekendové bočáko-spoďáky- když nalezete do místa, kde jste v prdeli ( jelikož chyty končí), musíte přepadnout jednou rukou za sebe do rozporu a rozporem nahoru k řetězu. Jde jen o to, si pasáž nad madlem pěkně vymyslet.Btw: Byla to první Čokova 9-, Liškut ji přelezl po skvělém vyrazení na flash.(hádejte kdo radil:-))

No a poslední cesta se jmenuje Zlodějina- v sektoru Za záchody ve Sloupu. Zde se jedná o lehce morfo 2 kroky, první ze spoďáčku pod převisem nad převis do dvouprstovky, z ní pak na rozpětí doprava do bočáků....
Podobně jako kroky v Honzíkově cestě IXc v Labáku, ale mnohem lehčí.

Jsou to fakt pěkné pohyby- pocit Sharmovského rozpětí a kruté síly zde zažije naprosto každý.
Pokáč po uspěšném přelezu Zlodějiny.

Zde je Pokačovo včerejší inkriminované video ze Zlodějiny:

Prostě to zkuste a uvidíte. Jo, že ty cesty jsou asi lehčí- to sere pes, jsou prostě lehčí 9- cesty a těžší 9- cesty. Epita je taky lehká 9ka a nezhazuje se klasifikace.
Věru sympatický chlapec.

Tak držím palce k přelezům, fotky postupně asi budu dodávat.Možná...

4 komentáře:

  1. i am fucking famous:-)
    schizofrenie je super v tom, ze ji muzes lezt do aleluja, vubec tam nenatyka

    pokac

    OdpovědětVymazat
  2. je to borec,ale odceho ma ten kopacak takovej roztrhanej?
    http://picasaweb.google.ca/strakajan2/Rodellar#5246966640626422194
    S

    OdpovědětVymazat
  3. čaju napsals, že budeš psát o devítkách a ne osmičkách...mě by třeba ty devítky zajímali (a nenašel sem o nich výše ani zmínku)... papalalulu asu

    OdpovědětVymazat
  4. Nejlehčí devítky v Krase: Epita a Přímý nástup Amnesty International

    OdpovědětVymazat