sobota 28. listopadu 2009

Nová boulderová oblast v Krase?



Nevím jestli sledujete webové stránky našeho reprezentanta Tomáše Mrázka http://www.tomasmrazek.cz/ , ale v minulých článcích se vyjímal jeden, který by mnohé brněnské lezce mohl zajímat. Jedná se o nalezení nové boulderové oblasti cca 5km od Sloupu kolem obce Kuničky. Materiál je stejný jako na Blanenských bouldrech- ostrá vyvřelina a obtížnost boulderů stoupá až 7C+ Fb. Zatím je prý očištěno kolem 15 kamenů a budou prý přibývat. Více info na http://www.tomasmrazek.cz/clanek.php?id=321# Potenciál oblasti zdá se býti mnohem vyšší. Že by tip na krátké zimní odpoledne?
Pár fotek z oblasti. foto:

http://www.kras.horomaterial.cz/index.htm

Mějte se. Zdraví Čaj.

9 komentářů:

  1. Jak tak jezdim na bajku krasem, tak takovych bouldrovych oblasti i novych mensich skalek se da objevovat mraky:-) Chtelo by to ale spis neco v nizsich polohach a na slunicku jako zabava pres zimu.

    AirTime

    OdpovědětVymazat
  2. Tak o tomhle vím už několik let a někdo s tím přijde jako s horkou novinkou:-)). Vlk

    OdpovědětVymazat
  3. kurňa vlku, taky bys mohl zepár informací pustit, aby si nadšení brněnští boulderisté mohli zaskotačit na nějakých nových kamenech u brna.

    OdpovědětVymazat
  4. Proč jste se mě nezeptali, my co tama jezdili už dávno, tak to víme, ale nikdo nechtěl poradit nové šutry:-). Vlk

    OdpovědětVymazat
  5. tož kdyby si měl nějaký třeba další tip, čekám první ve frontě:)

    OdpovědětVymazat
  6. Jj, sem s tim Vlku. Sutru neni nikdy dost.Kartace nazhaveny.

    OdpovědětVymazat
  7. Je treba oprasit bouldermatky
    stračena

    OdpovědětVymazat
  8. Mráza vo tom píše jako o "Kunčičkách", ale asi myslí "Kuničky" ve svahu nad Ráječkem ne? orientačně - kde tam ty bouldry sou? Nad vískou, pod ní, na východě za silnicí nebo na západ od vesnice? janek

    OdpovědětVymazat
  9. Tomas pise o tom zamerne ako o kunčičkách dohodli sme sa na tom kedze danu oblast som zatial nechcel propagovat pokial to nie je ocistene a popisane. Pripravuje sa kratky navod a nejake to foto s popisom kto bude mat zaujem nech pise na juraj@horomaterial.cz
    Juro Kožiak

    OdpovědětVymazat