středa 3. srpna 2011

Antihydral - lék na pocení

Úprava článku! (blbá paměť)

Letošní léto není dvakrát slunečné, ale i tak se leckomu z vás může stát, že se začne při lezení potit jak vrata od chléva. Že smrdí na písku 14dní používaná flanelová košile, to nikoho nepřekvapí. Pískaři nikdy nebyli zrovna moc do parády.

Horší je to se opocenými dlaněmi a prsty - když nejsi rebel a nebo nepádluješ těžkou dardu, pravdě podobně si v Ádru nedopřeješ útěchu bílého zlata. Zpocený jak Louka, když si dáma odloží kabát, pak přebíráš kyselé ryby vysoko nad kruhem a myslíš na nejhorší. Fuj!

Kdysi jsem se rozpovídal s Adámkem na téma údržba rukou při lezení a dostala se řeč na pocení. Byl jsem mile překvapen, že prý existuje super mazačinka jménem ANTIHYDRAL, kterou si namažeš na tlapy noc před lezením a další den se Ti ruce prostě nepotí.

Samozřejmě to není dvakrát zdravé pro pokožku, takže imrvére být napatlanej od podpaží k patě není na místě. Ale na víkend před lezením na písku nebo před závody proč ne. Nemusím těm bystřejším z vás napovídat, že po použití tohoto Skotova leštidla by bylo záhodné si ruce ošetřit nějakým hydratačním krémem.

Ale! Problém je vyšší cena a špatná dostupnost. Adam mi říkal, že je kupuje ve Švýcarsku v lékárnách a jinde jej moc nemívají. Nemám zrovna čas lebedit moc na netu, tak kdyby někdo pošéfoval objednávku po netu, rád se připojím.
Mezi další přípravky na vysoušení rukou patří Anhydrol forte, Driclor a řada dalších. Recenze najdete na netu. např:http://dave.scottishclimbs.com/2010/12/04/drying-out/
Safety Third!! Čaj.


Chlorid hliníku je účinný antiperspirant, který se aplikuje na kůži k ovládání těžké nadměrného pocení (pocení). Funguje to tak, že blokuje potní žlázy. To způsobí, že tlak tekutiny uvnitř potních žláz, jejichž cílem je místo, kde se vypne výrobu potu. antiperspirant se používá před ulehnutím do postele v noci a mělo by být vyprán v ranních hodinách. Neměl by být znovu použity během dne. V průběhu času se zastaví pocení v průběhu dne a kolikrát použijete antiperspirant v noci může být snížena. (Viz informační leták dodaný s tímto lékem na další podrobnosti.) Tento lék by měl být používán pouze v malé oblasti kůže, tj. v podpaží, ruce ani nohy, aby se zajistilo, že žádné nežádoucí účinky z rozšíření blokování pórů a bránění pocení .

7 komentářů:

  1. Nasel jsem toto: http://www.driclor.eu/
    Je to taky na bazi chloridu hliniteho a zpusob pouziti je stejnej. Navic se prej da koupit i v lekarnach u nas.

    Kdo maze, ten jede...

    José

    OdpovědětVymazat
  2. http://www.lekarna-doma.cz/excipial-deoforte-50g-krem-proti-poceni-nohou-a-rukou/



    Také u nás v lékárnách dostupný a i to funguje.
    Market2

    OdpovědětVymazat
  3. Jen detail, AOcko nekupuje Anhydrol, ale Antihydral...:)

    OdpovědětVymazat
  4. ajo dopekel asi jsem to popletl, díky za doplnění!!!!překopu to tedy trochu.čaj

    OdpovědětVymazat
  5. Antihydral? Není to náhodou 8b v Rätikonu? Willhem

    OdpovědětVymazat
  6. Koupil sem v nemecku na poceni nohou a mszal tyden ted mam.nohy jak beton

    OdpovědětVymazat
  7. Já používám SweatStop, dovezl jsem ho kdysi ze švýcarska, ale už se dá koupit i u nás. Třeba tady
    http://www.stop-potu.cz/sweatstop-aloe-vera-forte-a-telovy-sprej-intenzita-19-2/

    OdpovědětVymazat