úterý 4. října 2011

Kotelna a Chřiby

KOTELNA
Skalní sezóna pomalu končí a bouldrovky začínají kynout pod náporem vyšvihaných chasníků a cérek. Občas se někdo poptá i na starou dobrou kotelnu - až do dnešního týdne jsem měl v plánu ji od Října otevřít.Nakupilo se však větší množství slova ale. A to: komplexní úklid všech místností snad není ani možný, dole protéká voda ve sprše, nahoře děsivý prach na elánu moc nepřidá. Investice do nových žíněnek a dodělání stěny by možné byly, ale na zaplacení nájmu ze vstupného 5000,-měsíčně si už ani ostřílený optimista nevsadí. Každopádně stěna se zatím otevírat nebude.

Kdyby někdo věděl o možném prostoru na stěnu (vysoké stropy)v centru Brna do nájmu cca 3000, 3500,- dejte mi prosím vědět - chyty, peníze a chuť postavit novou soukromou stěnu v Brně je, ale chce to začít pěkně od píky. Díky za pochopení. Čaj.

MORAVSKÉ KEJKLE - 1. boulderový závod v Chřibech

Chladné počasí a chřibská sezóna se blíží. Je na čase  uspořádat 1. oficiální pískovcové závody v Chřibech v boulderingu. Piště si: dne 5.11.2011 za slušných podmínek se začne trestat. Staronová oblast po nájezdu Sviště, Mrndy a Čaje nabídne kolem 35 ostře nabitých problémů. Od nejhezčích oblinových trestů ve Chřibech - "Brzenk" 7A a "Rotátorová manžeta" 7A+ SD, přes morálové rajbasy " Bába s koulama" 5B a "Veselka" 6B po kupu trojkových a čtverkových hran na Mamuťátko a projektů do stupně 7C.

Závod bude i oficiálním přeborem v boulderingu pro oddíly HO Tesla Brno a VHS Brno. Zimy se nebojte, hned mezi kameny bude hořet oheň a nějaké to bumbání z bečky taky připluje. Zaleze si zde naprosto každý a to a prvotřídním materiálu. Upoutávkové video s pozvánkou připojím za pár dnů. Součástí závodu bude i křest první lezecké oblasti zmapované boulderovým průvodcem.     



 Čaj!

21 komentářů:

  1. Nezbývá než se těšit a doufat v pěkné počasí..

    Hilfák

    OdpovědětVymazat
  2. very good, tesim se do chribu!

    OdpovědětVymazat
  3. Paráda!!! určitě s babama dojedem!!!
    Kolouch

    OdpovědětVymazat
  4. Zdar, tak to chci určitě přijet! Štěpán Stráník

    OdpovědětVymazat
  5. skvělý počin, nechci chybět Šáres

    OdpovědětVymazat
  6. Ahoj, to teda koukám , jak se vám podařilo prolomit nepřístupnost místňáků? a kde se teda bude lézt, doufám, že ukážete se svištěm i jiné taje, než obligátní Pečínku?
    Adam

    OdpovědětVymazat
  7. Adame jaká nepřístupnost? Svišť je odjakživa největší místňák, hradišťáci k jejich škodě venku téměř nebouldrují, kdokoliv se na bouldrech zeptá dostane odpověď, jen na toho průvodce jsme opatrní (nebo líní?). A i když jsem o akci nevěděl, pokud bude čas rád se zůčastním, Jelen HKUH.

    OdpovědětVymazat
  8. Co to je? To mi Čaju s tou Kotelnou nemužeš udělat!Vdyť nový žíňenky nejsou nutný a komplexní úklid můžem zamaskovat. Přinejhorším, když to zjistí a nebudou tolerovat tak vypoví smlouvu, pořád lepší aspoň na chvilu než nic ne? Tu stěnu nikam za takovej nájem nepřesuneš a udělat z toho komerčku je napytel, na ní bylo dobrý že se tam dalo kdykliv a většinou s minimem lidí. Nemoh bych nějak pomoct? Kliďo přiložím ruku k dílu nebo pusu k jednání...Pojďme to eště zkusit!Co ty na to?
    Leošák

    OdpovědětVymazat
  9. přidávám se k leontýně i k šáře!!
    asu

    OdpovědětVymazat
  10. Zrovna sem chtěl začít chodit. No nic, budu dál srat lidi kolečkama v Mordoru... Willhem

    OdpovědětVymazat
  11. Ke Kotelně: Nejde ani tak o práci, jako spíš o peníze a čas. Platí se pětka měsíčě a už minulý rok byly poslední měsíce ztrátové. Kotelna nepojme mnoho lidí a těch co si zaplatí permicu není mnoho, určitě ne kolem 15,20. Správcová teď nepřistoupila na domluvu o snížení nájmu či rozmělnění do celého roku. A čas který by měl být stráven úklidem je taky enormní - vždyť situace s prachem je fakt ostrá. Budeš se o Kotelnu Leone starat? Hádat se se správci, řešit lidi co chodí a neplatí, dostavět profily za cca 3-4litry a ještě kultivovat neskutečně hnusné prostory v prvním patře.

    Mám jeden návrh: dáme sraz ti co jsou ochotni se postavit za Kotelnu, domluví strategii úprav a nájemného a budou mít společnou zodpovědnost. Kasa se společně na koci měsíce vybere a kdyby něco chybělo, tak se složíme, kdyby zbylo, tak se můžou koupit chyty aj. Kdo do toho jde? Pro jednoho člověka to není v lidských silách zvládnout. čaj

    OdpovědětVymazat
  12. K závodům. Jsem rád, že akce vzbudila pozitivní odezvu. V Chřibech mám v plánu spolu se znalci udělat postupně průvodce malých oblastí právě kvůli přetěžování Pečínky, na kterou ten oficiální nevýjde. Jde třeba jen o pár kamenů jako v tomto případě, ale jsem si jist, že se zde každý vyřádí dosyta (název závodu napoví:)
    Fakt nečekejte nový fontáč, ale z minima uvařený lezecký guláš pro známe,i eznámé tváře - úplné začátečníky, práskače a všechy další k ochutnání v kamarádské atmosféře.

    Jinak Adame časy mýtických a nepřístupných boulderů jsou dávno pryč, jsem přesvědčen, že komukoli místní rádi poradí a napoví, jen místní prostě mají Chřiby rádi a tak se hodí mít podobný vztah k místní fauně a flóře.

    PS: Budu muset pošéfovat ještě nějaké těžší kejkle, aby jste si vy práskači z komentů :) taky zalezli.čaj

    OdpovědětVymazat
  13. Teda caju, dat takovouhle akci ve stejny datum jako adrkros a jeste to vyhlasit jako oficialni prebor mezi nama a VHS je zakerne a bude tezke rozhodovani. Co se kotelny tyce tak bych se k vam v tomhle smeru rad pridal a asi by se jeste nekdo nasel.
    Jirka

    OdpovědětVymazat
  14. kurva on je ádrkros? doříti, to abych to nějak poupravil č.

    OdpovědětVymazat
  15. Jak říkám je skvělé, že něco takového vznikne a že se ona nepřístupnost prolomí. Když jsem se bavil nedávno se Svištěm, řekl, že se oblast nepopularizovala kvůli měkkému pískovci a jeho ničení. Zas takový chřiboznalec nejsem, ale párkrát jsem tam už byl. Budu jenom rád, když nám ukážete nové kameny! už se moc těším a snad dorazím.
    Adam

    OdpovědětVymazat
  16. Ahoj,
    a bude i bouldrovy pruvodce nekde k dokoupeni/dostazeni mimo zavod? Do Chribu si rad jezdim poboulderovat a nejaky orientacni pruvodce by se hodil, ale v listopadu budu bohuzel mimo CR :(
    Tom

    OdpovědětVymazat
  17. Jděte do řiti! Pořádáme v OV ve stejný termín betony. Ale Chřiby jsou pro mě srdcovka. Přehoďte to, ať Vám tam můžu zanést pulčínskou klasu :-). Venca

    OdpovědětVymazat
  18. Jděte do řiti! Pořádáme v OV ve stejný termín betony. Ale Chřiby jsou pro mě srdcovka. Přehoďte to, ať Vám tam můžu zanést pulčínskou klasu :-). Venca

    OdpovědětVymazat
  19. Kde a kedy to stretnutie ohľadne Kotelny?

    OdpovědětVymazat
  20. Ohledně kotelny je sraz dnes v Podnebí, kdo bude mít zájem pomoct může dorazit a proberem strategii.

    Leošák

    OdpovědětVymazat
  21. super! bude to jistě bitva na život a na smrt! musím podpořit VHSku :D

    OdpovědětVymazat