neděle 7. října 2012

Bouldersešn ´12 - update!

Už na jaře mě pár lidí uhánělo, zda se opět uskuteční nějaká seance na Žulovém vrchu. Létem by se nic nevylezlo a nejlepší tření je klasicky až na podzim. Nabízím tedy k rozčísnutí dva termíny - tento víkund 13-14.10, nebo příští týden 20-21.10.... S pozdějšími termíny už bohužel hrozí i sníh a nemožnost lézt na někerých šutrech....
asi 7C projekt
O oblasti se psalo už mnoho, tak jen připomínám pro neznalé, že se jedná o lezbu především na tření a tudíž často na haluz, po tupých hranách, futuristických panelácích a v moři ploten (pro siláky i převisy). Čas od čaje natrefíte i na lištu, vesměs však typu krysa, kerou je potřeba fajajně prolomit..... Problémů je asi 60 do obtíží 7B fb a potenciál dalších aspoň 30 záludností do magických čísel hranicích s možnostma bouchačů.....
Taže, jak to vidíte?

Update - Většina rozhodla o příštím víkundu 20-21.10.... Přikládám tedy další informace:
Příjezd - Z Lipové-lázní odbočíte u pošty směr Žulová, Javorník, Polsko. Přejedete sedlo Pomezí (obrovská fabrika a jeskyně) a asi půl kilometru před obci Vápenná odbočíte u autobusové zastávky (taky kontajnery tříděného odpadu) vpravo na horší asfaltku. Po necelém kilometru se dostanete před zákaz, kde zaparkujete auto (P v mapě). Zde bych domluvil sraz v 9-30 až 10-00 hodin v sobotu. Ak by někdo nestihl sraz, přikládám mapku, jak se od parkoviště dostat ke skalám:
Od auta do kopca stále po docela dobré asfaltce až téměř na rozcestí Žulový vrch (výrazná lomová stěna po levé straně. Tuto stěnu podejdem až k pramenu s odpočívadlem a lesem vystoupáme do menšího sedla (po pravé straně chatka). Pokračujeme dále po nevýrazné pěšině asi 100 metrů ke skalám (šak to uslyšíte)...

Spřewod včetně plánku a výraznějších projektů: http://www.pruvodce.javaanes.cz/oblast/cesty/41

Přikládám ještě několik návrhů:
Dračí tlama
- ak by počás nebyl příznivý, nabízí se možnost zalézt i za deště v Dračí tlamě u Javorníku (vápno, lišty, hafo do kopca s mnoha projekty - oproti Žulovému vrchu, ale o nějakou hvězdu horší), resp. udělat trip po různých oblastech v okolí (dát tipy na štreky, zaumavé bouldry, či proudžekty)
- ak by někdo chtěl přiject už v pátek, mám možnost poskytnout v Jesu azyl (max. 15 lidí). Dotyčný má možnost poznat místní klasiku Nádrahu, či Chorra, nějaký ten noční život, bo tak kolem a kolem jak se na severu žije...)
- ak máte jakékoli dotazy, tak buď do diskuze, bo na mail: peak@seznam.cz
 
Každopádně bych vás na mail poprosil o potvrzení účasti v případě horšího pičasi (bych nečekal marně na godota...). Ak mi potvrdíte i tu za normálního, tak taky dobrý, aspoň bych věděl kolik připravit spřewodů... Snad vše! Užíte víkend a za týden se těším.... 

8 komentářů:

  1. Jsem pro víkend 20-21.10. Štěpán Stráník

    OdpovědětVymazat
  2. 20.-21.10. Martin Křížek

    OdpovědětVymazat
  3. tož já bych si to asi nechal líbit :)čaj

    OdpovědětVymazat
  4. od úterý famózní podzim, chvílema spíš na bikiny. na zítra a neděli hlášeno to samé.... občas trochu větrněji, taže možná ňáká drakunda na pouštění ze svahu se klidně může hodit!
    přidávám odkaz na upgradovaného spřewoda, včetně plánku (na rozklik lepčí) s výraznějšími projekty, kerého si můžete sebou vytisknout:
    http://www.pruvodce.javaanes.cz/oblast/cesty/41
    a.

    OdpovědětVymazat
  5. bylo nám z hůry dopřáno, a tak děkuji všem zúčastněným za věčerinku, hafo nových přelezů a nastínění dalších hárdquestů, anglánům za to, že se sem vůbec trepali a tomasovi za vysvětlení proč je dobré čumět na futbál... těším se opět i na budúce! a.

    OdpovědětVymazat