středa 19. června 2013

Adršpašské projekty - Neprogram

Přání se občas plní bez varování...Žhnoucí pecen dozlatova rozpálil podmáčený Adršpach a mé jarní touhy se vyplnily. Vyplenili jsme Globus a veselé autíčko si to rázovalo vstříc jarním odřeninám.

V sobotním Křižáku jsem poznal hořkost rozlézání...v cestě  "Laufem" jsem se zašifroval alá Matrjoška v sekundovém lepidle, když jsem se v úzkém "šestkovém" tobogánu motal jak maďar v kukuřici a užíval si zdánlivé bezradnosti. O to bylo více vrcholové radosti, jak to tak po každé šestce bývá :) Desítkové cesty co následovaly, se jevily jako příjemné chlapské skotačení.


Starší video z osazování prvního kruhu.

Večer následovala pověstná Hausmannova jízda. Navzdory brblání nejprotivnějšího pingla v Ádru, se piáno stěhovalo na verandu a Pepík spustil šlágry, které na kytaru jen tak neuslyšíte. Petardy "Každý ráno na piáno", "Kosočtverce s kozama" zle rozpálily celou společnost do večírkového varu. Ještěže Jiří přestal venku obsluhovat a já si tak uhlídal horolezeckou hladinku, přičemž jsem přišel alespoň na název nového skalního projektu, kam jsme měli druhý den namířeno.


Sešli jsme se pod fotogenickou hranou jak Bratrstvo kočíčí pracky. Komíňák - Dlouhé bidlo / Tatuš - Štětináč a jeden nejmenovaný Bohouš. Kruhy byly zatlučeny z minula, čekala nás pouze čistá práce. Povedlo se mi přelézt nejtěžší místo cesty a poté co jsem se vyházel jak kompost, přišla řada na Dlouhé Bidlo - myslím Komíňáka ne šáhlo. Jako Sáblíková mrskal lepičkou po jemně pocukrovaných, plytkých a stěží zřetelných vlnkách, při čemž se nezapomněl vlnit v rytmu mazurky podobně jako v sobotní cestě "Videdisko"Xa...

Třetí kroužek byl vítězným obloukem dobyt a nastaly ty pravé zážitky, které znají jen prvovýstupci na písku. Otazník se rýsoval nad čím dál kolmější hranou, hladkou jako tvář mexického drogového dealera. "Medvěd, medvěd"  volal jsem, Komíňák si prosťáček myslel že narážím na jeho břišní svaly vystupující na vytrénovaném těle, jak když medvěd sežere radiátor.
Teprve poté co jsem mu vysvětlil nejapný vtip o tom jak medvěd sežere Mocka i brašnou
 a potom sere celý rok pískovcové kruhy, teprve pak pochopil že se po něm chce sevřít hranu zprava na medvěda a rázovat strmým svahem do neznámých krajin...


Nebudu Vás napínat, padlo to. Vylezli jsme to a nazvali to - "Neprogram" IXa jako pocta jedinému neprogramu, který stojí za to podstoupit :) Že nerozumíte? Video níže jistě napoví.
Našpicujte ušiska a hurá do sledování...

http://www.ceskatelevize.cz/ivysilani/1176221164-uvolnete-se-prosim/209522161800035/obsah/92194-josef-hausmann/

PS: V ten den cestu pokusoval ještě Alešák a pěkně ji vylezl Otík Srovnalůj, severský divočák (viz foto výše). Gratuluji
Čau Čaj.

5 komentářů:

  1. Fajně jste to vylezli, jak přijedu do Ádru, hned si to vyzkouším (teda až se rozlezu:). Jaké jsou v Ádru podmínky? Slyšel jsem že prý je to všechno zavlhlejší než obvykle. Nemůžu se dočkat, až tam zas zavítám. Btw zbyly mi v kovárně ještě nějaké kruhy, nebo jste je všechny někam natloukli? Všechny srdečně zdravím. Aleš.

    OdpovědětVymazat
  2. Zdarec, je to vlhký, ale lepší než přeschlý :D kruhy jsem nepočítal, ale projektů je nezpočet...taky zdravím Čaj

    OdpovědětVymazat
  3. Ještě dotaz... Jak to, že se cesta nejmenuje "Čas na čaj", jak se původně předpokládalo?

    OdpovědětVymazat
  4. protože to byl týmový neprogram a ne propagace blogu :)č

    OdpovědětVymazat