neděle 16. června 2013

Kolibřík - Lom u Komína

Tak jsem večer před spaním  poprosil Svatou Marii Sedmibolestnou aby nechala Zákopčaníka zaspat a on mi nezkazil prvovýstup deštěm, jak už se mnohokrát v Lomu u Komína stalo.

A ono to vyšlo. Lezení samo o sobě problém nebyl, ale déšť, vlhko a šero této kluzké skalnaté skulptuře úplně nedělá dvakrát dobré tření. Na vlhkých šmydlákách velikosti přerostlého nehtu pak lezci i v nových "rešpektoukách" od LaSportivy tancují jak důchodci na zmrzlé kaluži.

Zprvu jsem chtěl nahodit klasu 8/8+ aby se to lezlo, ale po srovnání s vedlejší osmičkou "Cestu pro Barborku" jsme se s Křižníkem shodli, že čistých 8 bude slušet této setsakramentsky prefikané mazačince více.

 Dvě osmičky vedle sebe, jedna technická, druhá silová, už mohou býti lákadlem pro lecjakého tajtrdlíka. K tomu název vskutku poetický a "Kolibřík" je na světě. Zvolejte všichni třikrát KVAK, KVAK, KVAK!
Olé Čaj.

PS: Malé krpavideo z mobilu

6 komentářů:

  1. tato skála je svědkem mých úplných začátků a doby, kdy jsem se ještě neodvažoval chodit na Stránskou. taky jsem tam kdysi na levé hraně visel na fixu a zkoušel krokovat. tak gratulace k výkonu ;) a radost s hartovkou. arno

    OdpovědětVymazat
  2. čajaldíny a jak ste to vyřešili s těma sekanýma dírkama? mázli ste je?
    jinaks musel nechat o šábesu v kostele řádnou sumičku by klapl pičás, to shledávám u této cesty jako skutečný crux! asu

    OdpovědětVymazat
  3. Tak, tak už mě to sralo, jak to bylo prokleté. Dirku jsem nemázl,neměl jsem siku - ale ono je to celkem jedno, esteticky vidět není a je v místě, kde je defakto nouhend - naprosto nedůležitá.
    TIP:Myslím si, že výzva by byla propojit nástup vedlejší osmišky a této cesty.
    Jinak se na tebe ptají Komíňák a Tatuš, což píseček někdy?
    Č

    OdpovědětVymazat
  4. pjesoček teď o víkundu v Tisé, pojedu s pražským krysaříkem a brněnským vymetačem pajzlů, tak se můžem vstretit tam, což?
    jinak samozřejmě sem i pro ádršpachy, nož tam teď jistě bude lidu, že pak člověk neví, esli má dřív zkřesat kolemjdoucí, či štreku ke knížce...
    olá a.

    OdpovědětVymazat
  5. víkend jsem zapykaný, potem jsem ochoten ničit kdekoli

    OdpovědětVymazat
  6. Chtěl bych na Lomu v Komíně udělat prvovýstup. Koho mám kontaktovat?

    OdpovědětVymazat