středa 6. listopadu 2013

Kotelna - nová a lepší

Tato stěna byla, je a zůstává, spolu s Freesportem, jako jediná boulderovkou, která má duši. Znáte to například z hospůdek - majitel může dělat co chce, ale ten příjemný pocit útulnosti, osobitosti a genia loci nelze vytvořit uměle - vypočítavě. To vše tvoří lidé, sdrcaři - kteří na Kotelně jsou.

Kotelna se stále posouvá. Jsem rád, že jsem byl součástí řetězce správců a mohl jsem zvedat kvalitu stěny a nabízet nadšeným lezcům zase něco nového. Nynější správci Jura s Viktorem udělali zase veliký kus práce a posunuli úroveň stěny zase o něco výš. Prostory v areálu Hlubná naproti Vojenské nemocnice jsou větší, prostornější s paradníma sociálkama - ještě chybí sauna, výřivka, bazén a zařídím si zde přechodné bydliště :)

Náročnost stěny je nesporná, nicméně pojem "Kotelna" vždy znamenal, že lezcům při lezeckých seancích bude opravdu horko - bez pořádného zatápění pod kotlem neexistuje pojem - maximální bouldering a maximální přírůstky lezecké síly. Kluci však propojili ďábelské převisy i méně náročnými a kolmými profily a tak si zde zalezou i hobíci.


Předběžně jsem se kluky domlouval, že zde budu já a další trenéři z lezecké školy Nadzemí vést  lezecké tréninky a třeba i funkční a crossfitové taškařice. Takže zde budu pečený, vařený - budu se na vás těšit. Jsou zde do termínu Mejcupu nachystané staré bouldery z otvíračky od Banána, tak kdo dá 12 topů?
Autor boulderů Banán.
Čau Čaj

PS: Kontakty na správce jsou zde: 
 
Popis
Pokud k nám nepojdete vozem, můžete využít tramvají č. 2 a 3 směr Stará Osada. Vystoupíte na zastávce Vojenská nemocnice a chůzí vlevo cca po 30 metrech je budova Hlubna, v níž se nacházíme.
Telefon+420 732 490 688, +420 724 931 942
E-mailgeorgemazanec@gmail.com
Webhttp://www.kotelnabrno.cz

1 komentář: