pondělí 29. dubna 2013

Houpačka!


Před léty psal nebožtík Filek o morálovém lezení a tanci na břitu nože...já ten článek miloval. V něm mimo jiné brilantně Filous vylíčil, jak si tržně založení fištróni udělali z adrenalinu tiskárnu na penízky.

Když nepočítám nervydrásající "Matějskou pouť" a například "řetízkáče" - Zlo, kde se poznal slabší žaludek, popřípadě močák a o adrenalinu nemůže být moc řeč. Teda možná jej pociťovaly maminky, když viděly na kolotoči místo synka lítající šejkr.

Vykutálení veskláci vymysleli bungee jumping - inspirováni černoušky z pralesů, kteří asi aby trochu zředili poměr žen a můžu, tak s dovršením dospělosti, ( u chlapů tak v 13letech, o ženách se nic nepíše...nevím jak to jako bylo myšleno) nechali hópat bubáky ze stromů s liánou omotanou kolem kopýtka s úmrtností podobně vysokou, jako když skauti hromadně připravují dřevo na hlavní vatru.



Prefikaní lezci zase vygómali kienovu houpačku, aby ušetřili pětikilo na noc v Adršpašských chrámech vytříbené zahálky a tak samo domo se občas připravují převeliké srandamače spočívající v tom, kdo vyměkně hópnout z mostu do zející hlubiny, kde jsi navázán na letitých horolezeckých lanech, kde se  o jejich kvalitě a pevnosti dá v případě šetrných pískařů s úspěchem pochybovat. Například Tatušův a Slépův 50m pelešák spíše připomíná svlékajícího se hada s průměrem 18mm zkříženého s chlupatým ježkem, kterému tu a tam lezou bílá střívka...no neskočte si potom. 

Btw: Jednou mi Káčula ukázal své 40m lano Mammut určené pro východní trh. Na chřibském hnědáku jsem si do něj u slaňáku sedl a i so opletem popojel o dva metry níže...pak bylo slavnostně rozhodnuto, že na tom konci poleze vždy jen druholezec. Takže Safety third!



Počasí nám na lezení zrovna třikrát nepřálo a tak jsme pelášili jednoho ne zrovna moc teplého a slunečného dne k Moravským Bránicím skákat ďábelskou prefikanost. Všichni ukázali silné srdce, slabou vůli k životu a i když mě dole čekali uniformovaní mistři policejního řemesla, sjel jsem se jim skoro do náruče -  vše nakonec dopadlo se šťastným  koncem jak bitka na Tuřanských hodech. To důležité ostatně můžete shlédnout na videjích. Kameramanům a skokanům tímto článkem vzdávám hold a upřimnou soustrast! Olé..

1 komentář:

  1. Čau,
    jakej článek máš na mysli (v prvním odstavci)?

    Jinak super stránky, jsem pravidelným čtenářem!!

    OdpovědětVymazat