středa 16. prosince 2009

Advents Boulder Cup 2009



Vánoční závody na umělé stěně Heavens Gate byly boží. Krom příjemné vánoční atmosféry, která na nás dýchla hned po příchodu k baru, na nás čekalo také vánoční cukroví a 40 parádních bouldrů rozdělených do čtyř obtížnostních kategorií. Stavba boulderů byla prvotřídní- obrovské obliny imitující fontáč…od firem HRT,Bleaustone, Soill atd. Žádné rudlování po lištách, ale i technické koutky, rajbasy, hrany, výkuly co svaly ráčí.


Na závody jsme vyrazili ve složení Já, Klingon, Majkí a Janis. Úhoř a Liškut byli nějací nemocní a o hodně přišli. Závodníků a závodnic zde bylo něco přes stovku, na přelezení boulderů měl každý skoro 5 hodin, což bylo hafo. Po třech hodinách jsem byl sedřenej jak zasypanej horník. Zalezl si zde naprosto každý, prvních 10 boulderů bylo hodně lehkých cca 5-6 UIAA obtížnosti na rozlez. Posledních 10 bylo tak pekelných, že se mi podařilo zdolat pouze jeden a dvě zóny. Zbytek boulderů vyšel až na vyjímky na flash, což se bonifikovalo více. Zvýhodňoval se i boulder na 2 pokus.

Smolařem dne se stal Janis, který u třetího“fontáčovského“ boulderu seskočil z topu mimo žíněnku a zvrkl si kotník, celý zbytek závodů smutně pokukoval po ostatních a povzbuzoval kamarády. Majkí se trochem vyflusl na těžkých kousků na začátku a nekoncentrace na lehčích mu také ubrala na bodovém hodnocení. Já jsem si pomalu vysbíral všechny lezitelné kousky a poslední 3 hodiny ucucával Caipi a pokusoval jeden pekelný boulder ve kterém se mi nakonec zóna podařila.


Neznáte Caipi? Po vstupu jsme dostali poukaz na dva hrbáče a zmiňované pití, jež je obdoba Cuba Libre, ale místo Havany se přilévá jakýsi brazilský rum. Nutno zmínit, že místní barmanky tento driják dělala pekelně silný, což nejvíce ocenil známý pijan drinků Klingon. Stylově po skončení závodů byla tombola, kde jsme nic nevyhráli, vyhlášení…vyhrál sympatickej brýlatej cap, který má prý na svém kontě už nějaký ten 8B boulder.


Nakonec jsme neskončili úplně nejhůř z 80 startujících borců, ale nejlepší jsme zdaleka neměli – inu pekelná konkurence a špatná konstelace Merkuru.
Na závěr se konal ještě High jump kontest, kde se zúčastnil pouze Majkí a kámoš 8áčkový boulderista z Polska- Čižma. Na bednu to nebylo, ale fandil jsem jak ďas. Následoval jemný večírek, zepár Caipí a piv a hore háj na kér.


Myslím si, že tyto závody byly snad nejpříjemnější pro závodníky, co jsem kdy zažil. (moc jsem jich nezažil)

Btw: Koncem února doufám uspořádám 3.Bad Ass session na Kotelně, doufám, že se povede alespoň z poloviny jako tento parádní kousek. Čau Čaj.

Ještě recept na závěr:


Caipirinha (Caipi)
Ingredience:
asi 190 kcal

1 limeta,
1 lžčka třtinového cukru,
5 cl cachaca (destilát z cukrové třtiny),
nadrcený led,
1-2 limetové lístky


Příprava:
Limetu opereme, nakrájíme na kousky a rozmačkáme ve sklenici dřevěnou tlučkou. Přidáme cukr, destilát, led a limetové lístky a vše promícháme.

1 komentář:

  1. heh,vcelku dobre umiestnenie, dokonca si presral Majkiho :D ...zda sa, ze ta praca je pre Teba lepsia, ako nejaky trening :}

    OdpovědětVymazat