pondělí 26. září 2011

MetoDicka - Iontové nápoje

Je jen slyšet obavy, že snad máme v předpeklí upito, já vim jen jistě, že v álejích zas bude nablito…

Jak jsem již slovy mistra Venedikta předeslal v jednom z dubnových článku: Pít jednoduše jen vodku, třebas rovnou z láhve, to je marnost nad marnost a trápení duše. Míchat vodku s kolínskou je sice známý rozmar, ale není v tom nic patetického. No dát si stakan Balzámu Kanaánského, v tom je i rozmar, i idea, i patos a navíc ještě nádech metafyziky!.....

Jistě není dobré být zajatcem svého vlastního těla, či se nechát brát na milost. Někdy je sice dobré své tělo poslouchat a nechat se poddat, ale mnohdy potřebuje duše rozlet, který mu už tak dost poničená schránka nenabídne. Protože potřebuje regenerovat i ona, nabízím vám několik tipů na iontové nápoje, keré jistě vaši duši rozjiskří, či dost možná i rozkřešou…

Nuže nejprve pár rozhicováků v podobě Polibků (červené víno a vodka – 1:1):

První polibek (Mladický ostych) – bikaver, kubáňská (nebo papriková)

Násilný polibek (Polibek bez lásky, či Naděžda Krupská) – samohonka, ovocné víno 33

Polibek tety Klavy – vodka, ovocné růžové (jeho chuťové vlastnosti jsou nevalné a dělá se po něm velmi zle, je snad vhodnější s ním zalévat fíkus, ale co dělat, když není ani červené víno ani fíkus?)

Chrlický polibek – to asi každý zná….

A teď už opravdové nápoje:

Bostonský škrtič – Jedna se specialit místních matadorů, nakolik na první pohled působí bez patosu, natolik po druhé sklenici má duše volné pole působnosti. V neumírněném množství knokautuje i sebezkušenějšího pijáka k zemi a lehce restartuje veškere do té doby zachované smysly… Jak na to? Asi o decku upité pivo dolejeme šampaňským... Jak snadné, že?

Kanaánsky balzám – Nebo také svůdná Mulatka. Nápoj tmavohnědé barvy, umírněné síly a výrazného, opravdu výrazného, aromatu. De nám přeci i o chuťový požitek, než? Po vypití v člověku dozrává vulgarita a temné síly, pročež je také označován jako hymna demokratické mládeže. Proti dozrávání temných sil existují dva obranné prostředky: nepít Kanaánský balzám, či místo něj pít nápoj Duch Ženevy (podrobněji viz níže)… Nejhodnotnější složkou balzámu je denaturovaný líh, jakožto objekt inspirace, který je však sám inspirace zbaven. Nápoj mícháme v poměru: 1dcl denaturáku, 2dcl oblíbeného tmavého ležáku a 1dcl filtrované politúry na nábytek.

Duch Ženevy – V nápoji sice není ani špetka ušlechtilosti, ale zato oplývá záhadným buketem. Základní a nenahraditelnou složkou je parfém bílý šeřík. A protože ve světě komponent nejsou ekvivalenty, nesmí se šeřík nahrazovat ani jasmínem, ani konvalinkou, ani fialkou. Kupříkladu samotný parfém konvalinka stříbrná degraduje mravní aspekt bílého šeříku, když aktiviuje rozum, znepokojuje svědomí a upevňuje víru v právo. Člověk pak pláče, vybavují se mu vzpomínky a je melancholický. Bílý šeřík naopak uklidňuje svědomí, smiřuje člověka s životními jizvami, probouzí v člověku idiotský smích a zapomnění… Komponenty: Bílý šeřík 0,5 dcl, prostředek proti pocení nohou 0,5dcl (pokusit se tuto komponentu nahradit konvalinkou stříbrnou je jen k smíchu!), pivo (těžší) 2dcl, lak lihový 1,5 dcl.

Slza komsomolčina – Obsahuje 15 ml levandule, 15ml Verbeny, 30ml kolínské Lesní vánek, 2ml laku na nehty, 150ml ústní vody a 150ml oblíbené limonády. Směs je třeba dvacet minut míchat větvičkou zimolezu. Ani v nejkrajnějším případě není možné zimozel zaměnit kokoticí. To je trestuhodný omyl! Následky pití Slzy komsomolčiny jsou přímo komické: vypiješ deci a paměť zůstává skvělá, rozum zdravý jako nikdy předtím. Dáš si ještě deci a nemůžeš se vynadivit odkud se v tobě vzalo tolik pronikavého rozumu a kam se poděla tvá dokonalá paměť. Slza je libovonná a hotový koktejl může znecitlivět smysly, dokonce i přechodně zbavit vědomí.

Čupčí pajšl – (pokud to někoho uráží může použít název Kněžčino lůno) Stejně jako je koruna práci nejvyšší odměnou a boj za osvobození lidstva je jistě nejkrásnější na světě, tak podobně, ba možná i víc, bude duše nabohacena tímto nápojem. Všechny ostatní nápoje jsou proti němu ponořeny ve tmě! Není to totiž obyčejný nápoj, ale dokonalá hudba sfér. Můžete jej pít beze studu před Bohem a lidmi, v přítomnosti lidí a ve jménu Boha. Nápoj se pije s východem první hvězdy a velkými hlty. Již po dvou pohárech se člověk stává natolik oduševnělím, že je možné se k němu přiblížit a půl hodiny mu ze vzdálenosti 1,5m flustat do xichtu aniž by cokoliv řekl. Na rozdíl od mnohých koktejlů vám navíc nehrozí, že se utopíte ve vlastních vlasech…. Tato ambrózie hodna bohů obsahuje: pivo (težší) 1dcl, šampón kupec Sadko – bohatý host 30ml, šampón proti lupům 70 ml (oba šampóny jsou v dnešní době těžce nahraditelné uspokojivou komponentou), lepidlo BF 15 ml a dezinfekci proti lezoucímu hmyzu 20ml. Vše je potřeba dopředu na týden naložit do tabáku z cigaretových vajglů (nejlépe balených cigaret bez filtru) a pak už jen užívat!

Na bratrství děťátka! Ergo bibamus!!!

7 komentářů:

  1. A neni nejakej napoj iontoveho typu "Jesenicky mor"?

    OdpovědětVymazat
  2. Cholera jasná! „Jesenický mor“ nespadá do iontových nápojů a navíc je to tak trochu dvojsečná zbraň, na kerou doplatil i nejeden z krasolezců. Zapotřebí je efedrin (nejlíp z Modafenu), červený fosfor, jód, toulen a ještě pár dalších ingediencí…. Jak se onen bílý skvost vaří ví sice v Jesu každé druhé dítě, nož přesný postup se na netu prodává kolem 20.000, taže bych byl sám proti sobě se dále rozepisovat (za více méně podobnou cenu jej vám ale ráth v putyce prozradím). Účinek je zaručený: člověk plný energie, chuť k přelezům, žadné sraní s mladou paní a prostě písnička ala „jak kosa kosila“, nož na druhou stranu jisté zhuntování těla a s pravidelností požívání náběh ke ztrátě soudnosti a odcizení se okolí….

    Co ve výčtu chybí je jen „Polibek Viera“ (nebo taky Příchuť nekonečna), ale na to má recept jen Mr. 8a Lisknut, taže sem to výše ani neuváděl…
    asu

    OdpovědětVymazat
  3. hola, dvere k nesmrtelnosti (ducha) vyvraceny z pantu, hrnte se vsichni, na kazdeho se nedostane!!
    janis

    OdpovědětVymazat
  4. Okusit Chrlicky polibek jen jednou je moc:D Asu se dal na barmanstvi, jo? V baru U Zleho ducha Dybbuka? Ale chybi mi tam neco aroma rumoveho! A.

    OdpovědětVymazat
  5. hold někerým je dána do vínku i schopnost dát chrlický polibek matičce zemi, jiní se spokojí s duchem ženevy, bude-li na jaře kvést jasmín....
    tuzemský um je přežitek, aspoň z hlediska rybářovi duše.... málokdo ale překonal onu rezavou pachuť v hubě a tedy i já, jako maloměšťák, ještě pár hltů placetnice u sebenevýznamnější pohnutky upiju...
    asu

    OdpovědětVymazat
  6. To dáte dohromady 100kilo hoven a 100kilo cukru potom v tom vymacerovat koprivu ci jinej list a origo samohon ala Ukrajina je hotovej aspon tak to chutna.(je to cajk na levy oko uz trosku vidim)

    OdpovědětVymazat
  7. Já nechápu, že když zadám do Googlu iontový nápoj, tak mi vyjedou jen blogy o chlastu? Ale máte to napsané fakt docela vtipné. :) No nic. Já jdu tedy hledat syrovátkový whey protein, což jsem měl původně v plánu. Mějte se tu všichni moc pěkně. Adios! :)

    OdpovědětVymazat