čtvrtek 29. října 2009

Skalka ve Skalce

Jsou tu a stojím pri vás. Nepřekvapilo mne s jakou bravůrou se Asu za dobu mé pracovní nepřítomnosti zhostil správy nad tímto blogem. Velice mu dodatečně děkuji a těším se na další spolupráci. Stejně tak se těším i na středeční mecheche a křest a věřím tomu, že se tam bude řádit až budou zůstávat chlupy za obrazama - doufám že dojde i na nějaký ten chrochtec a pogo s divočáky Petříčkem a Leošákem.

Prekérní volba ale nastavá další víkend (7.-8.11) Nevím sice jak vypadá avizovaný výlet a závody v Jesenickém kraji, ale určitě se v sobotu bude konat u Puštíka Orientační běh a žůr paralelně s konáním Světového poháru v lezení na obtížnost na brněnském výstavišti.

Právě začíná Chřibská sezóna - teplota klesá lehce nad nulu, což znamená ideální tření na písku. Smíšené chřibské lesy se zabarvují do oražova a vytvářejí skvělou podzimní atmosféru. Na Chřibech je však i jedna lezecká oblast ležící tak trochu stranou těchto lesnatých vrchů.

Obec Skalka leží asi 2km jižně od Vřesovic na JZ úpatí Chřibů. Uprostřed této dědiny se ve svahu tyčí místní skála dosahující 10m výšky. Jelikož je to místní dominanta, bývá nasvícená i v noci - tip pro lezce fajnšmekry. V minulých lezech zde vzniklo pár cest z dílny Michala Gilániho, Kuby Nováka a Tomáše Pilky -všechny cesty jsou stylově odjištěné pískařskými kruhy. Charakter lezení připomíná spíše české písky, hornina je kompaktní a návštěvu této oblasti mohu pouze odporučit, nejlépe třeba v kombinaci s návštěvou Osvětimských skal.
Cesty:
1) Santa Maria 9-
2) Reklama Na Ticho 8+
3) Kryštof Kolumbus 8
4) Hrana 1492 7+
5) Hudba Pre Nepočujúcích 7+
6) Rajbospárohranař 7-
+ dva projekty
Klasifikace je orientační, bude se nejspíše ještě upřesňovat.

3 komentáře:

  1. pozor pozor, na stěnách Galerie visí velmi drahé obrazy...nedoporucuji jejich niceni!
    pokac
    ta skalka vypada zajimave..

    OdpovědětVymazat
  2. jo, je to krásný kus skály, celkem na chřiby netypický- bohužel jsem někde zašantročil fotky z návštevy této oblastičky, takže si musíte vystačit pouze s nákresem od Michala :-(

    OdpovědětVymazat
  3. A co jet v pondělí do Chhříbu?!
    mára

    OdpovědětVymazat