neděle 31. října 2010

Na Větrné Hůrce

Až na břizolitu se ukáže co seš za chlopa!

To si to Ombré pjekně napálíš v Kobylé přes Karlsbrücke (a prej, že po Sudeťácich nic nezbylo) na louky pod Šibeničníkem. Rádoby oblíková krajina skrývá mrtě remísků a před jedním to prostě na pank parkneš.

Matku, čajík a flachu rumu vemeš sebou pod šutry, cáru nezamykáš a hudbu pouštíš na plné kule, aby ve Vidnavě věděli, že se zas leze. Co se týká lezek, na lepičce nesejde, ale ňáke fajnovky ve stylu La Zbořtíva, či Fajv twelv na lapaní micin v okolní pustine snad pomůžou. Materiál je parádní hrubozrnná žoula, kerá svou drolivostí připomíná brizolit a tak vlastně nesejde na tom esli lezeš 5A, či 7A a seš rád, žes dosáhl vrcholu. Šutry sou vysoké tak akorát, či míň… Toť snad brachu stačí k hrubé charakteristice, povinný šluk ruma…..ale pořádně… a ideme ďalej!

V podstatě se vše točí kolem dvou věžiček a šutrů pod nima. Lezecky zajímavější je Latrína. V západní části je to rajbuňk Buchar. To si jen párkrát přizvedneš nohy k rukoum a máš to v kapse.
Buchar

Kdysi, jak sme s borci začínali, tak to pro nás byl přelomový bouldr, pač do té doby sme nic těžšího neudolali….Dnes už spíš klasika. Vpravo, jsi-li na rozdíl od Čaje hráč, tě očekává proudžektový quest Hic sunt Leones. Zved jak v Bucharu, ale trochu horší a závěrečná plotna ještě prověří techniku z tanečních. Dáš-li, můžeš vychutnat Habana a u mě máš flachu rumu Havana… Zleva Buchara pak Zuzana, tupá hrana s ještě oblejším výlezem. Možné i pajchlem vyšukat, ale lepčí si tuto techniku nechat do širočin v Ádru, či na usměvavou Zuzanu…

Za rohem Jarouš k.r., questík to je trochu náročnější, musíš věřit nohoum a ty jak známo na místní joule moc nedrží. Navíc neberš nic z vedlejšího Kennyho a tak zatím bez opáčka… Podél jižní hrany zmíněný Zabili Kennyho. Další z klasik, návíc shodou náhod jmenovec slavnějšího Kennyho na Petráči (8Afb.), taže aspoň můžeš v putyce dělat ramena. A povede-li se ti to na flešovku jak FanTomasovi, či Čajíkovi, máš jisté místo v repre….



Zabili Kennyho

Za rohem na Latrínu vedou poslední dva směry, oba podél výrazné tupé hrany – zprava Fádní odpoledne, což byla sázka s Pjótrem o lahváče. Jelikož sme v tom strávili několik odpolední bez úspěchu, měl náležet orosený nápoj a název výherci,.Pjótrovi to však s Klaunovým odpolednem neklaplo a tak sem se radoval já. Zatím jen jedno opáčku od Tomase (demostrace tupé síly, estetický dojem dvě celé tři bodu z deseti) a ty můžeš ladněji s lokem rumu další! Zleva hrany pak lehčí Odpůldne, ale výlez ještě může nasrat, kamínky se totiž sypou jak natržený pytel s moukou, ale těžko se svišti na cvičišti, lehce na Val di Mellském kolbišti.


Odpůldne, je to k smíchu nebo pláči?

Za Latrínou menší plotna s lehčími bouldry, ale vesměs dou lézt i bez rukou a to už tvoje lýtka pak na sjezdovkách ocení více.




Přesun na Hvězdáře. Výrazným žlábkem vede Čau Pipi, vhodné i pro dívky jemných mravů, ostatně vytříbená technika se převelic hodí. Ze zadu pár lehčích stěnovek a rajbuňků, od východu pak na předskálí traverzová Písečná bouře od staršího pana kdesi od Hradiště. Nejdřív jakože lalá, pak ubydou nohy, zatočit za roh, nejlíp přes ručku a udržet lišty, shybovačka nahoru je pro cvičeného překližkáře už jen otázkou rutiny. Opět bez opakování a s Jaroušem k.r. asi nejtěžší bouldry oblasti. Pod Bouří pak jeden zvedo bouldr – Yukon. Hold zalomíš, napálíš, udržíš a další šluk rumu de do tě.

V Písečné bouři

Na závěr pak ještě můžeš pozevlit v Panychidě, hrance na převislém šutru pod Hvězdářem. Čím dál, tím hůř, ale silný borec, jako ty nemá problém. Pro slečinky pak třeba ukončení v rajbáku Ze země ke hvězdám. Ačkoliv zvletný název, zrodil se v zelené hlavě jednoho vojáka, což svědčí o ideové povolnosti brance naší milované armády a o její neschopnosti vychovat naprostý tupohlav pro plnění rozkazů.

Panychida a Ze země ke hvězdám

No a pokud sis vše užil, přesun o remísek dál směrem k rybníku a na Palcát dát pokus v Údolce. Dost morálová túra s těžkým na konci a padat osm metrů dolů se nikomu nechce, navíc, dyž ti to pod nohama jede jak na kuličkovém ložisku. Nebojíš se-li však vlka nic, tupá síla tvých ramen tě vynese vzhůru…

Taks došel až sem, což značí, že seš nejen ostřílený pard, bravurní technik, silné hovado a romatická duše, ale taky dost chobot, pač jezdit do oblasti skoromístního významu, nemá při dnešních možnostech pražádnou cenu. No dopi toho ruma a pal to rači do Švajcu, nebo na Frit a bouchej dardy!

4 komentáře:

  1. Ty jo, na těch fotkách to vypadá tak, že bych se tam nejradši zajel zase podívat. Never more břizolit. Btw: ani slovo o jedničkách a nulách?č

    OdpovědětVymazat
  2. nadhodil sem to už v Daisy... možná bude lepší udělat samostatný článek, ale to se nejdřív musí udělat převodní tabulka....asu

    OdpovědětVymazat
  3. Převodní tabulka, to je věc. To si pak lidi ťukají na hlavu ještě víc, jako třeba v Labáku... Willhem

    OdpovědětVymazat
  4. Proč lezete tak špatně? :-S

    OdpovědětVymazat