neděle 15. května 2011

Kdo s koho?

Nu? Ani za mák odvahy?

Má cenu ráno vstávat? Je dobré lézt, plavat? Je Pokáč stále dokonalý? Ve snu žen ideál tajný? Hlídá ho módní policie? Či jednou u lednice zhnije? Má lezení hnusů smysl, ptám se? Žije vůbec on-sight v Krase? Sou to jenom křeče, nebo spíš překvapení? Tření na sonci se víc v oblinách, bo lištách brání? Je dobré mít slabé prsty? Hákovat ty propasti? Pije se víc víno, nebo pivo krásně? A v kašně? Najdeš pod jazykem i moudrá slova, než-li ty rádoby básně? Sou ženy lepší? Budeš z diskuzí moudřejší? Najdeš vůbec pravdu v něčem? Je člověk víc zaujat smyslností, či chtíčem? Má smysl spát s hlavou v klíně? Nebo jen tak koukat dlině?

Musí existovat i špatné zprávy? Musí umřít i borec bodrý? Bude se člověk kát? Bude pieta? Bude se dál mysl v duši bát? … Je Mára turista? Neskončí jako ragbista? Zná každý každýho? Každej xicht tupce provinilýho? Je Hary silný? Bude mít Čáp brzy papíry? Nezůstane spíš u chlastu? Nauči Toma pít jen tak z balastu? Má cenu se křečovat představou? Vyleze Hary na starou? Miluje víc Stračes Sofii? Vieru? Martinu? Či dá přednost jinému klínu? Vleze se do džbánku dost piv? Hostinský bude dobrotiv? A na Holštejnské putyce? Je lepší topinka, fazole, či z moku opice? A budou mít vždy dost nivy? Je Papež osobnost, či charakter prohnilý? Nebo se jen vnucuje? O bouldrmámu s hosty bojuje? Je vůbec tolerantní? Či jen příliš úderný a razantní? Dělá Stračen dobrá vejce jen tak na oko? Jeden by z toho jistě zůstal na měkko? Byla Marína opravdu zamilovaná? Či spíš vodkou prošpikovaná? Bude to někomu k něčemu? A byla vůbec co k čemu?

Je dobré restovat? Neměl by spíš clověk fetovat? Zvýší se tím vůbec technika? Ojebe se silová ztráta proutnika? Bude to hradní tolerovat? Nebudem si spíš jen koledovat? Má budoucnost smysl v plénu? Je bidlo co k čemu? A Dlouhé Bidlo? A dobré bydlo? Dá se spára lézt jen žabou? Hlasitou vřavou? A kohoutky? A kolínky? Značí převislost vytrvalost? Projeví bouldry svou náklonnost? Umíme my vůbec lézt? Není lepší se s ženama plést? Je vše jen záminkou jak se večerem opít? Budou i pak nad námi ženský bdít? Je dobré nechat si radit? Otravné komáry a mušky hanit? Je pět borců víc než jeden Synek? A co na to starosta, huba jak malej kefrmlýnek? Zakáže lezení? Lidé budou zpruzení? Přeleze Janzen desítku? Nevytluče ji Vlk do posledního nýtku? Je to vůbec k něčemu? Či je jen další tupý budižkničemu?

Umí Dita vařit? Je rýži lepší spařit? Umývat si jen nohy, nebo i záda? Je v tom schovaná ňáka zrada? Sou staří pankáči? A není už punk v plecháči? Čertůff punk? NVU? SPS? Sere pes? Pije Klingoš rád? Má Burila hnát? Baví se Tom alkoholem? Vyhraje Fil i příště nad matadorem? Není Linda? Skutečností je pouze Vilma? Ví kterého kluka z ní večer bolí ruka? Odpoví na cokoliv? Komukoliv? Hraje se na čest? Na rozjezdy? Na um? Tuzemský? Havanský? Rozezná je Klingoš od sebe sebevíc na sračky? Bude mít to štěstí? Zaplatí, či nezaflastří? Dopřává mladost genitáliim radost? Sekáč vylíže pekáč? Vymele jej jak starej decháč? Je pod lékarnou dost piv a umu? Vyleze někdy Buril co k čemu? Zná bráchova učně? Poleze i pod možnosti cesty ladně a sličně? K nirváně? Ňáky OSy vyleze? Bude mu pak dopřáno extáze?

Je dobré spát? Má se regenerací mysl zabívat? Je den delší než noc? Má lež tu magickou moc? Bude v autě více pák? Základní slovo není mrak? Začne Strač pravidleně pít? Má vítr nad vším bdít? Má se vůbec čeho bát? Je dobré z Průmky do Podnebí pokračovat? Je to změna k lepšímu? Objeví se někdy týpka s kérkou v krepdešínu? Bude potřeba vazelínu? Je oslovitelná? A sólovatelná? Bude k Stračesovi zžvatlaná, či umumlaná? Jela Martina do Parisu za kultúrou? Očistí krom ducha i tělo ňákou pitkou? Bude spát na Montmartru? Bude tam s černochy v kontaktu? Musí umět člověk hokej hrát? Nebo stačí fotbal sledovat? Budou kompaněři píti? Doplňováním tekutin se baviti? A minerálů? Projede jízda králů? Bude to tělu k něčemu? I když bude Stračes k ničemu?

Pomáhá alkáč regeneraci? Bude všem pak dobře v práci? Má smysl si vymýšlet? Má cenu to zkoušet? A ženský, budou se vzpouzet? Je rigor mortis kombinací křeče a smrti? Vyleze to Leon po návratu z pouti? A bude to rychlý nebo krátký? Nebude to krok zpátky? Doskočí dřív Martin, či Tom? Bude jen hormon, nebo i syndrom? Buril nebo Hormon? Dá Dita Marijce nevěrnici do držky? A Tonce Šibenici zkásá jenom ponožky? Je zde dobré Podnebí? A až se změně klimatu každý podrobí? Bude se Klingoš pořád ptát? Vzpomínky ho nenechaj klidným spát? Je hodně vztahovačný? Sebestředný? Bude platit, zdrhat, pykat? Budou se v tom všichni pitvat? Pozastaví se i jiní nad svými činy? Je hříchu bez příčiny? Je Viera magická? Ezoterická? Či průzračně fatalistická? Budou se dát v jukeboxu mazat písně? Nebude se pak každý dívat přísně? A kdo pak bude pět? A v pět? Lze pít vodku jako vodu? Budou ukrajinci stíhat? Nahoní si dost bodů? Zbude víc síly než peněz? Je výhra lepší neřest? A smilstvo, než nevěra? Milosrdnost pátera? Je to vůbec k něčemu? Budu za ničemu? Není vše jen póza? Nežere přeci trávu každá koza? Je klidný ten, kdo nic neví? A gdo ví, ten odpoví mi???

17 komentářů:

  1. To si člověk přečte a ani nemusí snídat:-) Willhem

    OdpovědětVymazat
  2. Tys to fakt četl? Jsi hrdina, poslední mohykán!
    Petřajz

    OdpovědětVymazat
  3. potkal jsem pod skalou mnicha
    lezl desítky na OS
    a žebral na večerní dvanáctku
    POK

    OdpovědětVymazat
  4. Neskutečný článek, kloubouk dolů Asu, je to fakt mazec :-)
    Tatuš

    OdpovědětVymazat
  5. je asu prokletý?

    ver

    OdpovědětVymazat
  6. jo a nemáte někdo mého průvodu na kras a zbytek moravy?

    taky ver

    OdpovědětVymazat
  7. A vrati Klingosovi nekdo prachy, ktery za nej zaplatil v Podnebi?

    Krutej clanek, respekt...!

    Klingos

    OdpovědětVymazat
  8. Ty seš ještě tady? Willhem

    OdpovědětVymazat
  9. odpovědi aspoň na první odstavec:
    Má cenu ráno vstávat?
    ANO
    Je dobré lézt, plavat?
    ANO

    Je Pokáč stále dokonalý?
    NIKDY NEBYL

    Ve snu žen ideál tajný?
    TO VÍ JEN ŽENY

    Hlídá ho módní policie?
    NE

    Či jednou u lednice zhnije?
    NE

    Má lezení hnusů smysl, ptám se?
    ANO

    Žije vůbec on-sight v Krase?
    OS NEŽIJE, JE TO STYL

    Sou to jenom křeče, nebo spíš překvapení?
    JAK KDY A JAK PRO KOHO

    Tření na sonci se víc v oblinách, bo lištách brání?
    JAK KDY A KOMU

    Je dobré mít slabé prsty?
    NE

    Hákovat ty propasti?
    ANO

    Pije se víc víno, nebo pivo krásně?
    ZÁLEŽÍ NA NÁLADĚ A DOSTUPNOSTI

    A v kašně?
    IDEÁLNĚ

    Najdeš pod jazykem i moudrá slova, než-li ty
    rádoby básně?
    MOŽNÁ POZDĚJI

    Sou ženy lepší?
    JAK V ČEM

    Budeš z diskuzí moudřejší?
    ANO

    Najdeš vůbec pravdu v něčem?
    ANO

    Je člověk víc zaujat smyslností, či chtíčem?
    SMYSLNOSTÍ

    Má smysl spát s hlavou v klíně?
    JAK KOMU

    Nebo jen tak koukat dlině?
    JAK KDY

    OdpovědětVymazat
  10. chtěl sem poku vyhlásit soutěž, kdo odpoví na vše, tak dostane křečovité překvapení, tak dyž odpovíš správně (!) i na zbytek, bude tvoje!!!


    průvoda je ve sloupu u martiny!
    asu

    OdpovědětVymazat
  11. Asu, odpovedet na vse a spravne...to sdnad ani nejde:-)
    Pok

    OdpovědětVymazat
  12. stačí na vše... přeci správně to bude už jen tím, že je to psáno....třeba bible je též snůškou jakýchs polopravd v lepším případě a zbytek sou kecy od stolu se džbány vína, neliž? a kolik lidí věří, že je to pravda.....
    třeba já ti taky budu už nadosmrti věřit, že neshniješ U lednice, ale V ní! a.

    OdpovědětVymazat
  13. Bude Asu věčně rebel? A lze si ze všeho dělat prdel?
    Jak pijes, tak lezes? Ci jak lezes, tak pijes?
    A co kdyz nepijes? O kamarady prijdes?
    OS nebo smrt? Ego nebo pokora?
    U skal úcta aneb jen dravost pustá?
    Sbohem Bohém

    OdpovědětVymazat
  14. "Umí Dita vařit?"

    ÁNO!

    ...btw, nekoleduješ si touto pochybnosťou o výprask? :D

    OdpovědětVymazat
  15. ad bohém - dřív než mě svlíkneš, řeknu dost?
    ad tst - pochybuji, tedy jsem, než?
    každopádně vítr se nemá čeho bát.......
    rebel bez příčiny

    OdpovědětVymazat
  16. A k kom teda shnije ten Pokáč?
    m

    OdpovědětVymazat
  17. Kua, tak v tomhle je vše všoucí!
    m.

    OdpovědětVymazat