úterý 24. května 2011

Kolotočovo

Co bys rád? Co bys rád?? Hezký hochu, co bys rád?

Počítá-li se opravdu jesenická čest na množství vypitých místních Plzní, nebo-li Šeráků, je třeba pobrat trochu zodpovědnosti a valit jednu Holbu za druhou. To mi pak ani nevadí hukot agregátor v nekřesťanskou hodinu a jedny plná kolečka za druhýma…. Cizák by řek, že z rochtání v bahně člověk vyrost. Jiný se spíš jen líně převalí na bok a čutá se v tom sajrajtu i s nádavkem mnoha let zasloužilého občana. Hold některé výzvy nutí člověka odvracet zrak od všednosti a dumat nad věcmi, které nejsou ani zdaleka tak nadosah, jak se může zdát…. Jednou z nich je jistě Smrčnické propadání Na Pomezí. Sotva se po válce objevili dnešní Přístupné jeskyně, už visel vrátek i nad touto jeskyní. Snaha se znásobila v sedmdesátých letech, kdy placená (!) skupina borců asi dva roky kopala (či chlastala?) a jistě byla blízko rozluštění oné přírodní záhady. Bohužel jarní povodně sebou vzali za své jak plošinu s vykopanou hlínou, tak další drajv a vůbec chuť….Když se tak po těch mnoha letech opět naskytne příležitost rozlousknout tento oříšek a proníknout do místní Amatérky, jistě by jen málokerý jeskyňář váhal….

než se to vše sesypalo a vznikl kráter (Smrčnické 70.roky)

Hřib pouštěl pouze polské ska a navíc zas zapomněl, že má vzít míň benzínu pro agrega a víc lihovin pro osazenstvo, a tak nebýt výdatného zásobování pevně rozhodnutých přicházejících a nejistě odcházejících rozjařených, byla by akce zlihala…. Těžko říct, jestli to jen nebyl obrovský večírek, ale pamatuji si, že Kladeňáci brzo nechali své rozmluvy o posmrtném životě z hlediska metafyziky a rádi se občerstvili zlatým bahnem, či přešli na rozmluvu s panem Jamesonem, na druhou stranu pracovní tempo nabralo takových obrátek, že poslední dvě Holby, i přes Anninu snahu, sme se starým kaňourem dopili během pár minut sami, ačkoliv preferujem vychutnávání ony jedinečné hořkosti v poklidnosti dlouhých večerů. Zrychlené tempo nedávalo moc šance na nádech, zato kolotočovo v hlavě dodávalo dojem radosti z rutiny a nakonec se za dvě hoďky vytěžilo víc, než za dva dny s vrátkem….

Rozebírat zával nad hlavou je má specialita, ostatně Pospič je moc obezřetný a Vojtin to umí líp s rozbuškou… Je to sice tak trochu ruská ruleta, ale potom co sme s Pjótrem zažili v Ta3, už člověk nemá co ztratit, aspoň bych zahynul se ctí

na Hřiba nutný "hřibův profil"

Večerní seanc, hlavně druhého večera byl nekompromisní. Jeden by řek že smyslnost a dravost s jistou dávkou obezřetnosti tříbí jedinečnost. Nož koná-li se tak pod vlivem netuzemského umu, jsou případné činy omluvitelné? Nebo se musí člověk kát v kopřivách a kompenzovat vše badyšoty z tuzemáku? Jasné je, že jsem Radovanovi nezničil další trikot a naopak jakožto titulovaný, získával body do budoucna a neskončil hlavou nebezpečně blízko jakémukoliv patníku…..

Po víkendu tak seznávám: 1. Víno na kuráž, markytánka a dvě, tři hodinky spánku zhuntovanému tělu nestačí. Naopak hryzance, přesdržky a spálená záda (né od sonca) posouvají práh bolesti. 2. To že Hřib neumí rozepínat podprsenky neznámá, že je chyba v něm, ale v skopčáckých grifech. 3. Radovan pohrdá bodyshoty. 4. Déšť Dalimilovi nevadí, zápach však ano. 5. Dopisy Anně píšou většinou nezkušení 16ti-letí chlapci, ona však zvládne odpovědět na vše. 6. Soňa by dobře pracoval pouze ve zkušební trojici. 7. Vojtin dokáže i přesto, že nepije, jezdit pod vlivem alkoholu.

Nu a konečně sečteno a podtrženo: postup je jasný a je tušit blízkost vítězství, nož celkově byla akce nevyvedená, pač zůstalo nedopito půlčik a rodinné balení plachetnice, čiže nula bodou…. Co bys ale chtěl, žeš? Ádršpachy o víkundu, bys rád? Řekni hochu, co bys rád? Chlast a pití? Šťastné bytí? Dostat ženu do postele? Pomstít své přátele? Co bys rád? Hezký hochu, co bys rád?!

8 komentářů:

  1. Uznávám, že většiny zápasů slovních, se ctí i s přírodou, jsem se účastnila již značně pod vlivem dybbuka či démona alkoholu, ale na žádné dopisy od chlapců (ještě tak mladých!) si vážně nepamatuji. A pořád nevíš, co bys rád? Vždyť se nemáš čeho bát. Pryč se ctí - tu jesenickou ti stejně už nikdo nevezme - a pořád ti zbyde duše... A za rok se budem všemu jen smát:-) A.

    OdpovědětVymazat
  2. A neváže se čest na duši též? Každopádně se svou pochybnou pověstí zcela jistě nemám co ztratit, jedině snad z příkrovů mám strach… A co bych ráth? To možná netřeba vůbec řešiti, vše postupně ňák plyne, pantha rei, nebo jak se to nazývá....se uvidí....
    A dopisy byly přeci z pánského časáku z mariny, kdy se chlapci ptali, zda jsou normální, když dva dny neměli coitus, apod., a anna ochotně odpovídala....
    No můžu jen dodat, aspoň dle zápisků z putyky ze sloupu, žeš jsou věci, které si necháme pro sebe…tedy každému to jeho….
    vamos do skal!!! chobot

    OdpovědětVymazat
  3. What's Taking place i'm new to this, I stumbled upon this I've found It positively useful and it has aided me out loads. I hope to give a contribution & help different users like its aided me. Great job.
    Feel free to visit my site ; 202.116.45.236

    OdpovědětVymazat
  4. I really like it when folks come together and share views.
    Great site, continue the good work!
    Here is my web site - http://Thundershadcrankbaits.com/Index.php?option=com_blog&view=comments&pid=9451&itemid=0

    OdpovědětVymazat
  5. I really like it when folks come together and share views.

    Great site, continue the good work!
    Also see my web page :: http://Thundershadcrankbaits.com/Index.php?option=com_blog&view=comments&pid=9451&itemid=0

    OdpovědětVymazat
  6. Thanks a lot for sharing this with all of us you actually recognise what you're speaking about! Bookmarked. Kindly additionally talk over with my web site =). We will have a hyperlink change agreement between us
    Have a look at my blog ; http://playsters.com

    OdpovědětVymazat
  7. This is very interesting, You are a very skilled blogger.
    I've joined your rss feed and look forward to seeking more of your magnificent post. Also, I have shared your site in my social networks!
    Review my website http://Wiki.dlresearch.cn/

    OdpovědětVymazat