neděle 26. června 2011

Čína

To se tak stalo, že ani nevím jak a už sem byl postaven před hotovou věc s kerou sem ten den vůbec nepočítal... Kdybych neměl dva večery po sobě v hlavě Vieru a mezitím grill-párty u Poka, tak bych řek: Ty kráso, to je fofr!!! A co se tedy událo? Nahlédněte do Wilibaldova reportu, olalááá:
„Zdar. Zítra jdem na to. Má být chladno do 20°C, bez deště a oblačno. Zařiď si volno, zbytek doladíme odpoledne.“ To mě přišlo před polednem, zrovna když sem šudlal fasádu a tím padly veškeré plány na zítřejší příjemné lezení v dívčí společnosti někde ve žlebech. Ani nejdu na PodNebí, ale po minulým čtvrtku to myslím není potřeba. Ze včerejška nazhybováno, tak můžu lenošit. Sinek se byl v Mordoru lehce protáhnout, jen aby se neřeklo. Budíček na pátou, to je jako někde v horách, ale co by člověk neudělal pro pohled na Šumperskýho, kterak roznáší na PodNebí pivo a Petříčka za výčepem;-) Snídaně dle Milhauza, tedy mícháný vajíčka se špekem, ať člověk dlouho vydrží, pokud to v sobě udrží... Po šesté mě Sinek nabírá a s nepředstíraným sebevědomí míříme ku Sloupu. Ranní vlhko po prochcané noci nás trochu straší, ale Indie je přívětivá, pod skalou 2 metrovej suchej pás, jeden stan a na střídačkách se válí taky nějaký pytle na lidi. Podmínka snad ideální, jdem na to.

6:56 Nazouvám střevíce, navazuju se na nebožáka lano, něco expesek a ocelovku do slaňáku, ať Vlk neřve a směle do ní. To, co se dělo následujících 12 hodin bych nepřál ani Asuovi a nebýt několika příjemných rozptýlení, tak nevím jak Sinek, ale asi bych z toho neměl dobrej pocit.

7:15 Počáteční chvění a ztuhlost snad přejde, stroj se musí rozhýbat. Dáváme 75 metrový délky (3x po sobě), ať to odsejpá, ale aby se člověk ani moc neunavil. Nedokážu si představit, že bych to teď vyběhl 10x po sobě, jako při jednom milém tréninku. Je to snad spolulezcem?;-)

8:15 Za námi je 12 kousků.

8:55 Dostávám chuť na Kačenu;-) Kdysi sme s Markem chodili po Ádru kolem už nevím čeho s tím, že až to vylezem, objednáme si u Peňáka kačenu, dva druhy knedlíků, zelí bílý i červený. Prostě pro ten báječnej pocit, kdy má člověk vylezeno něco, co moc chtěl a spokojeně sedí na terase s výhledem do skal a zamaštěnou hubou.

není Kačenka jako kačena...

9:45 Leňa přivezla štika buchtičku, něco dobrýho na pití a Asua, snad přímo z grilpárty u Poka. Máme 27 kousků a to jištění už začlo být pěkná nuda. Odteď je to veselejší.

10:55 Zkracujeme lano a ujišťujeme se, že tu bečku na PodNebí vypijem, i kdyby sme se tím měli polívat (nic nového, na PodNebí...)

Před 13:00 přijel Stračes na kole s Papežem. Když se vracel pro lezky, píchl kolo, ale je to chlapec šikovný a hbitě to opravil.

13:00 První přeháňka (bude jich ještě nekolik).

střídačka o polední siestě

9:45 až 14:10 nám Asu předvádí, jak se dá zabrat v Indii a zkouší Boulder bez hrany. Říká, že Zdenina je těžší, ale myslím, že je to naopak. Když ho v tom vidím, odhaduji jeho šance na nula nic, je slabej v dírkách. Přijíždí Angua, též na kole. Je to dívka šikovná, což nám předvede předěláním klipsen z jednoho kola na druhý. Šroubky a podložky poházený v trávě, nemůžu se na to dívat.

14:10 Do stěny pere slunko a poprvé to smekne. To už máme kolem 60 kousků a Leňu s Asuem to přestalo bavit. Díky moc za vše!

15:00 až 17:09 Načínám semtex (red bull v akci byl vyprodanej), začínají křeče, Sinek mění lezky (celou dobu rozlízal nově podlepený) a spí. Přichází jekejsi útlum...

17:10 To mám z krku. Asuánův nápad, ať to lezem kolikrát to půjde, mě nenadchl. Teď už jenom lenoším a brousím si zuby na třešničku na dortě – rovnej Fjůčr.

18:40 Sinek to má taky za sebou. Sme v repre, aspoň té PodNebské.

19:10 Polotmavý nealko a topinka u Pepka, klasická tečka za hezkým dnem ve skalách.

21:45 Dávám si 20 shybů na liště... Už dost!

Byl to úžasný zážitek, všem bych vám to moc přál, vážně. Mě ale už na takovou pičovinu NIKDO nepřemluví. Nebo snad Fjůčr? Kolikrát, třeba za 5 hodin, schválně;-)

Celý to vymyslel Sinek s Asuem v Krase (kde jinde) a potvrdilo se to na PodNebí (kde jinde).

Žádnej chyt sme neulomili.

První půlku nemá smysl počítat, stačí si dělat čárky. Začíná se až od půlky.

Celý to zpříjemnili Leňa, Asu, Stračes, Angua, Papež, na dálku i Petříček a Linda, která měla u třetího v bikinách podávat aperitiv. To, že se na to vykašlala sme jí už odpustili.

O co nám šlo? Vylezt Čínu každej 40x, klidně na topinec, ale odsedy se nepočítaly. Původní myšlenka během 24 hodin se smrskla na přes den.

Asu s Petříčkem vás tímto zvou na předprázdninovou bečku na PodNebí.

Mějte se krásně a ať vás to baví. Papa. W.

No já ač se snažil aspoň něco málo sabotovat, třeba ujídáním jejich zásob, Leniných koláčků, vyhrožováním, halekáním po Sinkovi, zamlouváním při dopisování Vildových čárek, zdržováním a vůbec vše kolem, tak došla naplnění druhá letošní sázka (skóre 1:1, a to se ráno ve Vieře upekla další)..... Inu a tak mi nezbývá, než vás také pozvat nejspíš na tuto čtvrteční podNební seanci.... Na závěr už jen menší pohled na Wildovu festovní fachu na komínech:

5 komentářů:

  1. hej borci dobrý,nejenže se o takovou kravinu vsadíte, ale nakonec ji i uskutečníte,klobouk dolů, jen čtvrtek už asi moje tělo nezvládne, zapíjení Viléma mě dalo docela zabrat Sarka

    OdpovědětVymazat
  2. wow, gratulace!!! kdy bude ta becka? bo ve ctvrtek bohuzel nemuzu

    OdpovědětVymazat
  3. Gratulujem, "zedníku"! :)

    A to s tým komínom, to keby videl Robert... :D

    OdpovědětVymazat
  4. hádejte kdo má ve čtvrtek svátek
    s.

    OdpovědětVymazat
  5. ...tá, čo sa vyhovára na slabosť tela :D

    OdpovědětVymazat