úterý 22. prosince 2009

Sociologická studie


Možná nebude od věci udělat na začátku nové sezóny jedno menší intermezzo, šak víte jak to je: jak se z lesa ucho utrhne, tak dlouho do něj padá!...Den začal opravdu nevině a sice v hvězdném prachu temných klenb Kostelíku. Plácal sem se bohužel jen já, Mára vesměs jistil, Petříček blbě kecal a nutil nás do putyky a na Jena nezbyla jiná, než jako cateringová služba obsluhovat jediného odvážného.....Lepší madlo v hrsti, nežli prachem na něj padati, řek nakonec skeptik a opravdu sme již v brzkou hodinu pokročili do putyky v Ochozu. Večírek se ale blížil a tak se využilo pouze pohoštění a na opravdové zatemňovače mysli došlo až před odjezdem do Koloušího doupěte. No co vám pudu povídat byl to opravdu hvězdný večer:

Tak dlouho se chodí ke Kolouchovi pro vodu, až Jenovy ucho utrhne. Uznávám, že o5 byla na našeho milého přítele přísnější, o to víc pak ale našel Jen pochopení u Keříka, hold vše Čajovo zlé je k něčemu pozdě honiti. ...

párty začíná...(ph by Sebo)

No ale dost lezení a zpátky k prapodstatě. Již během přesunu na večírek, sme s Petříček tak trochu ohvězdičkovali Jena s ohledem na jeho schopnosti co nejokouzlivějšího lapání micin (dle P.) a co nejuspokojivějšího zahrání divadla s kašpárkem v oněch hvozdech peřinných (dle A.). Samozřejmě vše se postupně zvrtlo a vyzpovídali sme nejen všechny přítomné, ale některé i po drátě. Výsledky včetně podrobného rozebrání detailů se dočtete níže. Jen podotýkám, že všechny jména jsou částečně pozměněná (menší anonymita dotázovaných) a že se hodnotí stylem 0-10 ve dvou již výše zmíněných kategoriích s tím že nula téměř odpovídá nicotnosti, jakou projevil pouze Lazebník lažánecký a božských 10 mluví samo za sebe. Výjimečně byly povoleny i lomítka a to i pro nižší hodnoty. Někteří využili i francouzské klasy. V jednom případě byl pak použit i stupeň s poznámkou, že číslo je uvedeno ve Weisserově klase. Vzhledem k tomu, že nebylo dále uvedeno z jakého období, bylo toto navýšeno pouze o půl stupně. Ostatní hodnoty byly převedeny také a ve výsledcích se tak můžete setkat i s čísly racionálními. No nebudem chodit kolem horkého psa a skočíme na věc:

hlavně objektivně!

Díky blížícímu se novu, byla jako nejvhodnější pro výzkum vybrána noc z 20. na 21. prosince letošního již téměř uplynuvšího roku. Výzkum se uskutečnil mezi 19-30 a 21-30 a dotazováno bylo 19 respondentů obou známých pohlaví a to pouze u veřejnosti lezecké, v různých výkonnostních kategoriích. Výzkumu se zúčastnily pouze osoby starší 18 let a to až do věku kolem let 40ti.

U párů byl vznešen dotaz i na svého protějška a závěrečné hodnocení je pak jakýmsi průměr obou. Chci hned na začátku upozornit, že nedošlo k žádným propastným odchylkám a všechny dotazované páry se dokázali +- jeden stupeň ohodnotit stejně. Z této skutečnosti lze usuzovat ne jen na objektivitu, která byla respondenty projevena, ale i na téměř dokonalý odhad partnerů navzájem.

U jednotlivců bohužel k jakémusi potvrzení dojít nemohlo, ale vzhledem k soudnosti dotazovaných, předpokládáme s max. odchylkou výzkumu 7%, že byl opět zachován i určitý stupeň objektivity. Respondenti byly nakonec dle pohlaví a případného chomoutění rozděleni do třech skupin – muži, ženy, páry.

Čajovy miciny

Muži: Lazebník lažánecky 0/1 – Shledal jako správné potěšit pouze své ego a případný kontakt, pak jen jako nutné zlo pro vykonání potřeb nutných ve vztahu se zachováním druhu. Předpoklad, že takto dojde pouze k vlastnímu „uspokojení“ je oprávněný, ale nenapravitelný.

Docent Smrk 8,5/8,3 – Naprostá vyrovnanost a pozornost ve všech ohledech. Sen mladých slečen.

Páter Šebestián 4/6 – Jeden z průměrnějších vzorků, kompenzuje své „nedostatky“ v oborech jiných, kde jistě exceluje. Svou drahou polovičku hodnotí 8/7 a patrně se poddaně nechává v tomto ohledu vést.

Ing. Lišák 0/10 – Projevuje se zde naprostá arogance k podchycení krásy okamžiku, na úkor pudového podmanění. Ačkoliv sám sebe tituluje Bohem, kontakt s Nejbližší (5/5) považuje za smilstvo.

Lázeňák starší 7/5 – Převaha v duševnu je dána charakterem respondenta. Průměrnost ve sdílení prchlavých okamžiků je naopak dána nevelkou zkušeností, která jistě s časem ustoupí.

Lázeňák mladší 8/6 – Sice mladší o to více citlivější a zkušenější (?). Stejně jak u pana docenta patří k jednim z těch úžasnějších.


Ženy: Advokátka Věra 4/8 – Jedna z charakteristických představitelek dnešní mladé generace nevzhlížející ke komplexnosti krásy, ale více méně parádního dovádění pod peřinou.

Vilmut 6/10 – Ačkoliv uvedla 11, ukazuje to pouze na pohrdání solidností výzkumu a nadřazenosti (věkové?). Na druhou stranu zajisté je teď již jasná partnerova nedočkavost po nevšedních zážitcích, kteréžto se jistě hluboce vryjí do paměti. Pro nás nezastižitelného partnera ohodnotila vysoce 8/11 (zas ta arogance!).

Šarkan 9/10 – Myslím, že je to naprosto jednoznačné. Pokud nepreferujete jen zvýšenou hladinu adrenalinu, ale i jiných hormonů, nezbývá vám, než doufat, že právě vám se poštěstí někoho takového najít!!!


Páry: Kávovi (B7,5/7,5 + J8/7,5) Je vidět, že i když krátce, tak se parádně znají. Vysoká čísla ukazují nejen na divokost, ale i zkušenosti. Otazné, jak to bude vypadat po delší době.

Srncovi (O8/7,25 + J5/5,5) Opět se dobře znají. Je zcela jasné, že v tomto vztahu je tahounem ona. Na druhou stranu partner je dost tolerantní, když vydrží mnoho jejích i okatých excesů.

Yesovi (L5,5/6,5 + L4,5/8,5) Docela vyrovnaný pár, kde délka vztahu jistě stabilizovala určitý počáteční drive.

Fokustónovi (K1,5/9,5 + P5,5/8,5) Je vidět kterým směrem se ten vztah ubírá a není divu, že většinu času tráví doma. Naprostá absence romantiky partnerky je zcela určitě nahrazována jinou věcností.

Poštolkovi (7,1/8 + 0/8,1) Opět absence romatiky, tentokrát však u partnera. Je vidět, že díky množství zkušeností za léta praxe dotáhly věcnou stránku k téměř dokonalosti.

Který je Jen?

Závěr: Na výzkumu je jasně patrné, že co člověk, to jiný mrav. A téměř ani nezáleží na délce praxe, či studia, ale pouze na prapodstatě charakteru daného člověka. Uznávám, že se dále může vyvíjet, ale skoky, již nebudou tak zásadní, toto se například projevuje i u vzájemného hodnocení v párech, kteréžto se vždy shodovalo, nebo lišilo minimálně. Výzkum také prokázal, že je zcela jedno, jestli člověk leze bouldry, nebo hory a zda za pět nebo za devět. Tyto věci nemají na konkrétní výsledky žádný vliv.

Na výzkumu se předvším podíleli: Lazebník lažánecký, páter Šebestián, Mrdnaláví parvátí a Dr. Vořežprut. Přeji pěkný a poklidný den v nové sezóně!

11 komentářů:

  1. to je snad nejkvalitnější článek na tomto blogu (že by tím, že mám ráda drby?))))) ne, Asu, fakt se to to moc povedlo)) a krásná krycí jména. Škoda že dneska nebudeš taky na večírku, třeba by jsi rozšířil studii.
    Kolouch

    OdpovědětVymazat
  2. hihi, pěkně jsi to zaonačil-jen co je pravda. Čaj

    OdpovědětVymazat
  3. Dobré, dobré....jsou vidět ta léta praxe psaní diplmových prací=)

    OdpovědětVymazat
  4. Některá jména mi stále nic neříkají, takže výborně zaonačeno. Nu což, proberem to večer...
    Nicméně jestli někdo leze hory tak na tom záleží, neboť Lázeňák starší je přecijen specifičtější exemplář...
    mára

    OdpovědětVymazat
  5. Pobavil som sa už ako dlho nie. Skoro rovnaká sranda, ako v priebehu sociologického výskumu.
    Sebo

    OdpovědětVymazat
  6. z toho, co jsem slyšela do telefonu při dotazování, by mě nenapadlo, že takový výzkum skončí tak pěkně napsaný...skláním se s celou svou stařeckou arogancí..))
    Vilmut

    OdpovědětVymazat
  7. Vilmute, bacha aby ses pak jeste narovnala...v tvem veku...:-)
    Fokuston

    OdpovědětVymazat
  8. já ti dam Kolouše drby!!! to je solidní socio výzkum, dokonce už i ČSÚ projevilo o data zájem, taže doufám že nebude nikomu z dotazovaných vadit, že se objeví v jejich ročence....
    jinak samozřejmě pokud někdo nesouhlasí s čísly může vznést námitku, Vlk pak udělá novou tabulku a po Sloupu se můžete těšit na diskuzi kolem down-up gradindgu výše zmíněného...
    a s Márou nesouhlasím, přece jen to musí být zakořeněno v tobě a ty hory tě na to jen upozorní, nemyslím si že tě to změní o tři levly výš, nebo tak....
    Dr. Vořežprut

    OdpovědětVymazat
  9. Bára a Mrnda ležící v těsné blízkosti Čajova světelného meče mají ve tváři výraz naprosté blaženosti...čím to je?
    Fokuston

    OdpovědětVymazat
  10. To je Keříkovým 8/7,5 :))
    mára

    OdpovědětVymazat
  11. Tak za tento článek si zasloušíš intermezzo s plnou penzí v Brixenu.Bravo
    Bouchač

    OdpovědětVymazat