středa 14. července 2010

Ty-tydýt

Tak nějak jsem zaneprázdněn pracovně a tím pádem i časově a energeticky na to abych si dal práci s nějakým smysluplným článekem alá recenze sic! s křížkem po funuse knihy Relevations - životopis Jerryho Moffatta aj. zajímavostmi .....
Budete si muset vystačit s drobným videjíčkem v kterém je názorně vidět rychlý progres při lezení spár, když vás někdo kibicuje.....Vláďa je rychlý učeň jak je vidno na ke konci videa.

Trombónek je spárka za VIIc na věž Ty-tydýt, která není úplně grátis jak psal Jony, ale až na cvakání prvního kruhu, ke kterému se sakra nechce z dobrých žabek do mělké žáby nebo bekendu jak je libo. (maloprackáči jsou v pohodě jak Peťa Bertíková)

Na tuto věžičku stojící kousek za vstupem do skal lze vyjít sestupovkou, hodit si lano do kruhu a třeba trénovat na rybálka techniku spár, vede sem ještě Klaksónek VIIa, sic lehčí, ale více lidí se vyjádřilo v tom smyslu, že na sólo by tento šlak nedoporučovali, já myslel opak. Pár dní zpátky zde z náhorky nějaký cap udělal prý IXa cestu přes jedno ringo - fakt kvak po jemných zářezech, ale i to může potěšit na konci psychicky náročného dne v Ádru.

Pro lezce bouchače zmíním jen, že velice vážená a fotogenická cesta "Čára fixem" IXb nastupuje kousek vlevo od sestupové cesty. Je to prý ale celkem darda, nemohu však bližším infem sloužit.

Jo vlastně abych nezapomněl na prvý impulz vést tyto kiby o jakémsi kvaku uprostřed Vstupního obvodu: tu je video na rozptýlení:
http://www.vimeo.com/13281218
Čau Čaj.

2 komentáře:

  1. No tak škoda, že jsme nenatočili spíš tebe, aby bylo vidět, jak se to lézt má:-) Taky by to netrvalo 7 minut...

    Mr. B

    OdpovědětVymazat
  2. No, nevím pod tím kruhem jsem si trochu postál. Náhodou musím uznat, že na to že ta spára nebyla z nejlehčích jsi to zadřel pěkně. Za čtrnáct dní si spravíš chuť na Papouškovi - to je žába jak vyšítá, no sice 23m dlouhá, aspoň ti nebude zima.č

    OdpovědětVymazat