úterý 3. listopadu 2009

Kotelna

+3 fota z průběhu stavby

Tak příští pondělí by se měla otevřít konečně už Kotelna. Kdo by si býval byl pomyslel, že celé září a půlku října budu kdesi v gébišu klepat krupicu a nebudu mít čas stěnu dostavět. Inu prekérka, nehledě na fakt, že nájem něco pod 5000,- se platí již od října, he.
Ještě o něco víc mne mrzí, že díky průtahům se stavbou stěny, střídavě já a Jarek Dražan jsme se moc nesehráli s volným časem a sólo tam člověk nic neudělá, se nebudu moci zůčastnit Asuovy "Kotý" budu smrdět na stěně a modlit se aby byla fertig.

Jinak detaily ke stěně a systému vstupného atd: Kotelna je klubovna, na kterou se budou kotelníky platit příspěvky pro možný provoz stěny. Není to komereční stěna!!!

Kotelna se staví pro tréninkové účely, nečekejte zde dlouhé kolmé profily, ale celkem výživné převisy. Jinak rozmístění chytů a typ chytů bude uspůsoben profilu tak, aby si zalezli sedmičkoví lezci a silnější- prostě bude to tvrdé, ale věřím tomu, že i šestkového lezce to vystřelí silově úplně do jiného levelu :-)) Je to totiž boulderovka, né pískoviště.

Celá stěna se také překopává, jednat proto, že za původními profily bylo neúnosné množství prachu a bordelu (cca 2cm prachu), jednak že dlouhý strop mi připadal z tréninkového hlediska dost úzkoprsý a zbytečný. Jsou-li nové profily pro vás příjemnější můžete posoudit v pondělí. Také vyměňování stávajících chytů či otáčení bude možné pouze po domluvě.

Počet Kotelníků bude omezen, kvůli kapacitě cca na 20lidí. Vstupné se platí pouze jako měsíční permice za 400Kč ( za listopad 300), chodit můžeš od rána od 6:00 do 22:00 kolikrát chceš 7dnů v týdnu. Budu upřednostňovat dlouhodobější permicu 1000,- (900,-) na tři metry nebo 1800,-(1700,-) na 6 měsíců. Stěna je otevřená od listopadu do dubna, v případě zájmu do května.

Jelikož opravdu jsem správcovství nebral jako výdělečnou činnost či co, tak v případě, že se vybere měsíčně více než je nájem budu z toho kupovat nové chyty od Aixu, Lapisu atd, a postupně je přidávat a vyměňovat za ty staré CTHáčka a Salewy.

V případě, že bude o stěnu větší zájem než je zmiňovaná kapacita, budu logicky upřednostňovat lezce z blízkého okruhu lidí a ty kteří si přeplatí stěnu dlouhodoběji. Za prvé je zde celkem dost cenných věcí a proto bych zde viděl radši lidi, které znám a můžu jim věřit, za druhé bude potřeba trochu vysávat, aby zde nevznikala podobně neúnosná situace s prachem jako ve staré kotelně. Kdyby každý člen jednou týdně 5min. vyluxoval, bylo by to fajn. (děláme to pro sebe)

Do konce tohoto kalendářního roku bych chtěl také ve spodní místnosti vybudovat tzv. tréninkovou místnost, kde budou bachary, campusboardy, shybovací desky, systemboardy, závaží, pár činek a jiné tréninkové lezecké pekelné stroje. Až se zde uklidí, šla by zde také občas dělat posezení a promítat nějaké nové lezecké filmy.

Dále v podnělí vytvořím seznam lidí, kteří budou chodit na Kotelnu - dostanou kartičku na prokázaní se u vrátnice. Každý Kotelník si s sebou bude moci vzít na stěnu někoho za koho ručí a ten dotyčný pak hodí do železné kasy 50,- za vstup v obálce s podpisem hned po příchodu na stěnu a zapíše se do deníčku. Nechci totiž na stěně vysírky, kteří nic nezaplatí a když je někdo nachytá tak tvrdí, že platit chtěli při odchodu. I přesto, že mnohé věci mohou působit zbytečně, mám k tomu své důvody. Vím jak stěna fungovala už za správcovství Davida Jaroše.

Postupně budu, přidávat fotky Kotelny k tomuto článku, připomínky a návrhy ke stěně mi pište do komentů. Přihlášky pak na mail: cajj@post.cz V neděli večer asi dám sraz s kotelníky v hospodě, půjdeme se kouknout na stěnu a pořešíme peníze. Zak zatím čau.

3 komentáře:

  1. Pekne pane, v nedelu bych se zasel podivat, i kdyz kotelnik ze mne asi nebude, pac bych topil jenom o vikendech.
    Petricek

    OdpovědětVymazat
  2. Pěkná práce! Pak pošli foto, páč ja si pamatuju jenom starou kotelnu...tak pořádně zatopte pod kotlama, já doufám že budu mít zatopený pod okny celou zimu, aby se dalo lézt pěkně venku!
    Crete team

    OdpovědětVymazat
  3. Sjupr kdy se můžu přijít podívat?

    OdpovědětVymazat