sobota 19. března 2011

Rudice - slunné odpoledne.

Rudice, ostatně jako každý rok, se stávají šlágrem časného jara. Chlapci konečně ztratily zábrany ze zkoušení těžkých cest a tak to zde vypadá jak na výjezdu polských lezců do Ospu - všude rozvěšené lana, víc sezení než lezení metrů a tak. Inu typicky lezecký progres.
Já jakožto lama krpatá, mám hlavě místo jen na kokotinky a kloudného lezení aby člověk pohledal. Přistihl jsem se při toužebném čekání na Adršpach a hele ho - z prvotně utopické švandy se stala parádní a seriózní záležitost pro borce, kteří neserou v koutě u borháku.

No, jedná se o pravděpodobně první seriózní přeskok v Moravském Krase. Z předskalí náskokem do díry nad prvním bórkem cesty E 55. Je to, myslím si, poctivý trojkový skok do jedné ruky. Když máš dobrého jističe, tak je riziko zranění malé. Skok má už první opakování, od koho jiného než od mého hecuňk kemoša Stračesa. Tak Hary, Čápe ostatní...výzva jménem "Runway to E 55" 7/3 čeká na vás.

Ještě pro pořádek, jak jsem tak pro rozptýlení šaškoval v mnohých cestách stokrát lezených, nakoukl jsem i do málo lezených "Prázných sítí" 9- od Zdenála. Jedná se o moc pěkné lezené, avšak v dost povinně definované línii. Video napoví jak na to. Fotky z článku jsou z cesty "Ultimo" 8- a je to fakt pecka. Líbí se mi to víc než "Jasná páka". Hopsání po bočácích, radost posedět.

Hola hej, projekt "Sirotek" přišel na svět.

Čau Čaj.


6 komentářů:

  1. věru zábavné video!
    asu

    OdpovědětVymazat
  2. Tak ten preskok si musím skúsiť... (to bude prvýkrát v živote, takto oficiálne)

    OdpovědětVymazat
  3. V Rudici pískařské prvky, hmm. Slušný.
    Pro lingvisty doplnění: je TA Rudice, ne ty Rudice, jak s oblibou říkají Brňáci a další nemístňáci:-)
    Markéta

    OdpovědětVymazat
  4. tom reich je démon, jak za Janisem motá ponožkou :)

    OdpovědětVymazat