úterý 15. června 2010

Příslušenství do spár

I staří divočáci typu fenomenálního Šolce si na bosé nohy obuli alespoň kožené hádinky chránící kotníky, které se často dostávají do kontaktu se skálou. Myslím si, že není jakýkoliv důvod se bránit například spárovým rukavicím, tejpům nebo právě hádinkám.

Začínající spáraři nebojují tolik s bolestí a a mohou se soustředit na techniku. Ti pokročilí co si za den vyběhnou více takovýchto spárových cest nemusí donekonečna odírat zaschlé koláče krve na nechráněmých místech.

Podařilo se mi teď sehnat nějaké hádinky, tak vám předložím alespoň nějaké názorné fotky pro ty co rádi kutí a můžete si hádinky celkem jednoduše a za chvíli vyrobit sami na koleni.

Některé hádinky co jsem viděl mají měly na kotníku místo zdvojené kůže gumové kolečko podobné těm na kotníku vietnamských tenisek.

Spárové rukavice od Ocúnu se mi zdají lepší než ty od Triopu na gumičkách. Víc vydrží, neškrtí tolik prsty a jen je vhodné si zápěstní pásku přelepit tejpovačkou. Jsou však i takoví, co na Triopácké rukavky nedají dopustit. Jak tejpovat do spár se dozvíte na: http://www.climb.sk/view.php?cisloclanku=2007050417



Kalhoty se vždycky doporučovaly menšestráky, kvůli tření. Já jakožto člen Módní policie na skalách fandím řeznickým kalhotám z tuhé bavlny. Hlavně proboha žádné vietnamské Rejoicy s rádoby záplatovanými koleny - dvě vrstvy látky tam z 90% stejně nebudou a tenké plátno se trhá jako Leošákovo triko na bicepsu když se ptá kde je záchod.

Počítejte také s tím, že pokud si vezmete na Milence do Fichtle bílé krátké tričko, vrátíte se podobně jako Lukin Sedlický se zeleným roztrhaným hadrem. No možná to byla finta na polské turistky, kdo ví...

Jen zopakuji, že lezečky do úzkých spár berte ty, co v nich máte napnuté prsty.

Základ je dobré obutí.

Možná pro milovníky peprných historek Tatuš připraví nějaké ty gegy ze Saských luhů a hájů. Budu se těšit. Nebo byste rádi poznali pana Smítku? Čau Čaj

4 komentáře:

  1. Díkes. Nový lezky na písek aj rukavky Ocún už mám, teď už jen někde přikoupit morálek:-)

    Těším se.

    Mr. B

    OdpovědětVymazat
  2. Mr.B? s kým mám tu čest chlape?čaj

    OdpovědětVymazat
  3. Morál prodávají v Ádru na každé věži, bohužel pouze temporary - aktivuje se až po lezení v hospodě.

    OdpovědětVymazat
  4. Lezli jsme spolu loni Zašlé časy na Věvodu:-)

    Mr. B

    OdpovědětVymazat