pondělí 28. června 2010

Revoluční trik v lezení!!!!!

Finesy, triky a jiné upgrady postihly krom všech ostatních sportů snad i ten náš lezecký. Nejen nový materiál , ale i mnohé pro leckoho neznámé finesy tě dokážou dostat z pěkné šlamastyky.

Kdo by neznal Rosťova netopýra, Janisovu nebeskou patu, Slépova Lachtana a mnoho dalších legendárních "umělých pomůcek" k dosažení maximálního výkonu. K zajištění pak někteří fištróni používají Ufa, omotané lezečky, panenky lana, helmy, frendy ve fusaklích atd.

Co ale dělat v případě, že jste v holé stěně bez trhlin a jiných bodů k zajištění, pouze lištičky, lišty, hnidy a kde nic tu nic a přitom máte nachcáno a hrozí vám opravdu ošklivý odsednutí několik metrů níže, hůře na zem?

Že nevíte?
Pakliže se necháte podat, čtěte dále.


Legendární pískař nám prozradil na první pohled jednoduchý majsterštyk. Když už nemůžu obhodím si přes prsty na liště připravenou odsedku (doporučuji plochou smyc) a opatrně si do ní odsednete. Poté bez vypětí sil můžete v klidu vyklepat druhou ruku a případě hluboké únavy do nekonečna střídat obhozené ruce až bude všechen laktát odplaven a vy schopni směle pokračovat v brilantním výkonu...

Za tento trik můžete například autoru finesy Petru Mockovi nebo autoru tohoto článku koupit panáka.

S pozdravem Čaj.

5 komentářů:

  1. To sou věci:-) Ono už je podfuk braní jednoho chytu oběma rukama - přidržování se, tzv. lezení "na Helču" a teď tohle... Willhem

    OdpovědětVymazat
  2. já myslím, že někteří (vlastně asi celá špička!) už lezení ojebávaj svou silou...
    jinak ftipná finta, ale doufám, že nebudu muset uplatňovat....asu

    OdpovědětVymazat
  3. a je to AF? Když si vlastně sednu...

    OdpovědětVymazat
  4. Už si pořizuju vhodnou smyci :)
    Negr

    OdpovědětVymazat