úterý 25. května 2010

Honzíkova cesta č.1

S mým parťákem Jaroušem jsme se dnes zajeli podívat do nádherné boulderové oblasti uprostřed borovicového lesíku kdesi u Třebíče. Moje milá mi tuto parádní oblast ukazála a vůbec netušila jak mně tyto žulové balvany v nádherné přírodě učarují. Bohužel po častých deštích byly balvany mokré a tak jsme šli pouze zmapovat terén. A panečku stojí to za to. Balvany jsou sice strukturou podobné Petráči - lehce to kouše. Balvany jsou zde roztodivné občas s bizardními tvary. Z lezeckého hlediska by měla oblast nabízet celkem pestrou škálu lezeckých problémů.

Prostřední sektor ( názvy zatím nemáme)
Napočítal jsem zde kolem třiceti pěkných balvanů, samozřejmě je jich tu více, očistíme a uvidíme. Sektoru vévodí pěkný kámen rozeklaný prstovou spárkou a sokolíkem. V nižší části bude minimálně 7C hrana, která vypadá hustokrutě. Na menší balvany 2-3m vedou často parádní manlo-lištové prefikanosti. Na vrcholu sektoru stylový kámen "Vetřelec".
Severní sektor
Přes mělké údolí další hromada balvanů. Balvany jsou více vajíčkovité a úplně k nakousnutí. Je jich asi 25. V údolíčku je parádní ostrá věžička a vysoko nad ní mohutný rajbákový balvan pro děvčata. Sektoru vévodí asi 10 krutobalvanů na které bude celkem problém vylézt, je zde i drobný bivak tak pro dvě osoby.

Jižní sektor
Jižní sektor je nejvíce zarostlý a tím pádem i tajemný. Nahoře ve stráni ční kamenný převislý kšilt, níže celkem strach náhánějící ostrá hrana. Z jižní strany je sektor ohraničen pásem highboalů zejména rajbasové charakteru. To podstatné vykoukne až po očištění.

Jelikož má Jarin gramlavé koleno, tak jsme toho více neobcházeli. Další menší oblasti tu natuty ještě jsou. Teď jen naplnit auto nadšenými boulderisty - kumpány, kteří se mnou budou chtít spolupracovat v přelézání, čištění, mapování, pojmenovávání a označovaní těchto kamených antiperlí v borovicovém háji. Je zde zábavy-práce jak na kostele.Jednorázovky spolupráce asi nebudu potřebovat, spíše divočáky co se mnou a Jarkem do této oblasti budou pravidelně jezdit. Ale jestli to do října stihnem, můžete se těšit na pěknou akci.
" Máš rád lezení? Tak se starej mladej." :)

Džumirám zdar Čaj.
Btw: Jara píchl pneumošku ve 150-160km/h na dálnici - docela divočina.

4 komentáře:

  1. tyvole! Tak to ste sa druhýkrát narodili, chalani... :/

    OdpovědětVymazat
  2. jarouš a kartáček, tos ho musel z těch šutrů shazovat, ne?? on dyž vidí mech na skále, tak je jasné, že je půl hoďka vprdeli....asu

    OdpovědětVymazat
  3. Zdenál likvidoval mechy pomocí sava v rozprašovači na kytičky. Pro velkoplošné použítí se doporučuje postřikovač na stromky - dosah až 4 metry:-) Vynikající poměr cena/výkon!!! Willhem

    OdpovědětVymazat
  4. ten mech na žule je značka pohoda, oproti Chřibům se to jen smete. Jara tam na obrázku nečistil, ale jen zjišťoval, jestli tam oblá hrana jde udržet - jde, ale celý traverz doleva bude tak za 7B.č

    OdpovědětVymazat